Naše aktivnostiU Fokusu

Rezultati literarnog konkursa “Moja domovina Bosna i Hercegovina”

Dan državnosti Bosne i Hercegovine je prilika da se podsjetimo na značaj prostora kojeg zovemo domovinom. Ujedno je to prilika da ljubav koju osjećamo prema našem topraku iskažemo kroz različite forme i manifestacije. Jedna od takvih prilika je bila literarni konkurs pod nazivom “Moja domovina Bosna i Hercegovina”. Pravo učešća su mogli ostvariti osnovci i srednjoškolci sa područja općina Srebrenica, Bratunac, Milići, Vlasenica, Zvornik, Višegrad i Rogatica. Treba istaći da je projekat podržan od strane Kabineta premijera Kantona Sarajevo po Javnom pozivu za dodjelu sredstava neprofitnim organizacijama i udruženjima za finansiranje/sufinansiranje projekata iz Budžeta Kantona Sarajevo za 2021. godinu, sa pozicije Kabineta premijera Kantona Sarajevo i da je shodno tome i sužen broj općina sa pravom apliciranja na literarni konkurs. Komisija u sastavu:
  • Azra Crnčalo-Lisica, magistar bosanskog, hrvatskog i srpskog jezika i književnosti naroda BiH;
  • Adela Karaahmetović-Melajac, profesor razredne nastave i autor 14 udžbenika za predmet Bosanski jezik;
  • Selma Grahić-Bilić, magistar bosanskog, hrvatskog i srpskog jezika i književnosti naroda BiH,
je pregledala 16 radova koji su pristigli do zatvaranja konkursa i odabrala 3 najbolja rada.
  • 3. mjesto i šestomjesečnu stipendiju u ukupnom iznosu od 300,00 BAM je osvojila Jasmina Čičak, učenica 8.razreda Prve osnovne škole Srebrenica, područno odjeljenje Potočari.
  • 2. mjesto i šestomjesečnu stipendiju u ukupnom iznosu od 300,00 BAM je osvojila Elma Džananović, učenica 7.razreda Prve osnovne škole Srebrenica i
  • 1. mjesto i šestomjesečnu stipendiju u ukupnom iznosu od 600,00 BAM je osvojila Jasmina Herić, učenica 6. razreda Prve osnovne škole Srebrenica, područno odjeljenje Potočari.
Iskrene čestitke upućujemo pobjednicima a posebno se zahvaljujemo svim učesnicima literarnog konkursa “Moja domovina Bosna i Hercegovina”. #ostavitrag Svitanje.ba Akos.ba

Povezani članci

Back to top button