Vijesti iz zemlje

Rezultati istraživanja studenta Ekonomskog fakulteta: Građani radije biraju usluge Centrotransa

Profesionalnost, sigurnost i tačnost u održavanju prijevoza putnika, na linijama koje održava Centrotrans, razlog su zašto građani biraju usluge ove kompanije.

  Prema istraživanju koje su proveli studenti Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, Centrotrans Eurolines je ocijenjen kao najbolja kompanija za javni prijevoz putnika u Kantonu Sarajevo.

Istraživanje je provedeno putem online ankete u kojoj je učestvovalo 256 ispitanika , a cilj istraživanje bilo je mjerenje zadovoljstva građana javnim gradskim prijevozom u KS.

Prema rezultatima ankete, čak 85,8% ispitanika smatra da je Centrotrans bolji, tačniji i sigurniji u odnosu na drugog prijevoznika u KS, a upravo iz gore navedenih razloga 62,5% ispitanika prati red vožnje Centrotransa.

U zaključku istraživanja navedeno je da su ispitanici posebno istakli profesionalnost, sigurnost i tačnost u održavanju redova vožnje, na linijama koje održava Centrotrans.

Ovom prilikom, zahvaljujemo se građanima Sarajeva na ukazanom povjerenju, a uposlenici i menadžment Centrotrans Eurolines nastavit će sa poboljšanjem usluga u javnom prijevozu putnika.

Više informacija o Centrotrans Eurolines

Centrotrans-Eurolines osnovan je 1963. godine kao dio kompanije Centrotrans Sarajevo zadužen za pružanje usluga prijevoza putnika. Kroz dugogodišnji rad Centrotrans-Eurolines je prošao razne faze organizacionih promjena koje, uprkos izmjenama društvenih prilika, nisu uticale na uspješnost poslovanja. Centrotrans je 1997. godine primljen u punopravno članstvo Eurolines organizacije. Danas je Centrotrans-Eurolines sa svojim voznim parkom, koji broji više od 200 autobusa koji zadovoljavaju stroge sigurnosne evropske i svjetske tehničko-eksploatacione standarde, vodeća firma za autobuski saobraćaj u Bosni i Hercegovini. U našem vlasništvu su savremene auto-baze, pet poslovnih jedinica, osam autobuskih stanica te četiri savremeno opremljene turističke agencije.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button