Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Reprezentacija BiH u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva beskućnika

Reprezentacija BiH u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva beskućnika

„Lijepo je biti ovdje Bosanac i Hercegovac, mnogi simpatišu naše momke kao pozitivne i vesele. Pratimo komentare na socijalnim mrežama, simpatično je to što mnogi naši ljudi prave paralelu našeg nastupa i nastupa A reprezentacije. Ali to su uistinu nemoguća poređenja, profesionalizam je jedno a ovaj projekat i naša reprezentacija sasvim nešto drugo. Nekoliko naših A reprezentativaca su snimali kratke video poruke podrške ovoj reprezentaciji u ranijim nastupima na Svjetskim prvenstvima, a Muhamed Bešić već drugi put plaća avio karte za odlaske na prvenstva, NSBiH pomaže opremom. Njihova podrška i njihove dobre igre su nama ovdje motiv. Žao nam je zbog poraza protiv Kipra, ali nije ni njima drago što su poraženi, večeras ih gledamo i bodrimo protiv Gibraltara“, izjavio je Elmedin Škrebo selektor Reprezentacije BiH na ovogodišnjem SP u malom nogometu za beskućnike u Norveškoj.

BiH ove godine na Svjetkom prvenstvu predstavljaju Nermin Salkanović, Vjeko Matuh, Mevludin Osmanović, Ademir Bajrić, Amir Zulić, Muhamed Golub, Kenan Žunić, Ado Mustafić, predvođeni selektorom Elmedinom Škrebom, asistentom Vedadom Kovačevićem i volonterom Harisom Okanovićem.

Igrači, zapravo učesnici u projektu, su mladi iz socijalno ranjivih i marginaliziranih grupa našeg društva, među kojima su beskućnici, prognana i raseljena lica, djeca bez roditeljskog staranja, korisnici smješteni u kolektivnim i izbjegličkim naseljima, kao i pripadnici manjina. Veći rezultat od takmičarskog, što je i krajnji cilj projekta, su pozitivna iskustva i doživljaji koji su igračima promijenili živote, i učinili da se osjećaju ponosnim kao reprezentativci i ambasadori svoje zemlje. Udruženje „Međunarodni forum solidarnosti-EMMAUS“ (MFS-EMMAUS) iz Doboj Istoka kao partner „Homeless World Cup“ (HWC) organizacije iz Škotske i nosioc projekta „Malonogometne reprezentacije beskućnika BiH“, od septembra 2011. godine aktivno radi na realizaciji ovog projekta.

Dobro se boljim vraća!

 

http://www.mfs-emmaus.ba; Facebook: MFS-EMMAUS

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com