Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Reprezentacija beskućnika BiH osigurala plasman u drugu grupnu fazu takmičenja

Prva utakmica je danas u 14:30 po našem vremenu

Reprezentacija beskućnika BiH osigurala plasman u drugu grupnu fazu takmičenja

Reprezentacija beskućnika Bosne i Hercegovine pobjedom protiv Kosta Rike 8-2, osigurala je plasman u drugu grupnu fazu.

U drugoj grupnoj fazi BiH će za protivnike u grupi B imati sljedeće reprezentacije:

  1. Brazil
  2. Južna Afrika
  3. Francuska
  4. Norveška
  5. Škotska

Prva utakmica protiv Brazila na rasporedu je danas u 13:30 sati (14:30 sati u BiH) na terenu 2, a druga utakmica protiv Južne Afrike u 16:40 sati (17:40 sati po našem vremenu) na terenu 3. Utakmice možete pratiti uživo na linku:

Watch here

Nakon jučerašnjeg poraza od ekipe Egipta i pobjede nad reprezentacijom Češke Republike, ekipa je shvatila ozbiljnost takmičenja i u drugu grupnu fazu ulazi sa jasnim namjerama da se izbori za prolaz dalje.

Napominjemo da je naša reprezentacija stigla u Kardif u petak a tradicionalno već nekoliko godina put su finansijski podržali Grad Doboj i Grad Gračanica odnosno gradonačelnici Boris Jerinić i Nusret Helić, koji su obezbijedili avio karte i troškove izrade viza. Već drugu godinu za redom podršku reprezentaciji su dijelom pružili i Nardin Mulahusejnović i Besim Šerbečić, mladi reprezentativci BiH koji su ove godine kupili patike za reprezentativce.

Udruženje “Međunarodni forum solidarnosti-EMMAUS” iz Doboj Istoka kao partner “Homeless World Cup” (HWC) organizacije iz Škotske je nosioc ovog projekta od septembra 2011. Od tada pa do danas reprezentacija beskućnika BiH je učestvovala na svjetskim prvenstvima u Meksiku, Poljskoj,  Čileu, Holandiji, Škotskoj, Norveškoj) sa kojih je najveći uspjeh titula vice prvaka svijeta osvojena na prvenstvu u Čileu.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com