Vijesti iz zemlje

Reisu-l-ulema posjetio Vakufsku direkciju: Podrška borbi za očuvanje i unaprjeđenje vakufa

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović danas je posjetio Vakufsku direkciju Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini, gdje je sa čelnim ljudima ove institucije razgovarao o glavnim aktivnostima, poslovima i projektima na kojima se radi posljednjih mjeseci.

U pratnji reisu-l-uleme bili su direktor Uprave za vanjske poslove i dijasporu gospodin Razim Čolić i šef Kancelarije reisu-l-uleme gospodin Rifat Fetić, a u sjedištu Vakufske direkcije u kompleksu Gazaz primili su ih direktor Vakufske direkcije hfz. Senaid Zajimović i predsjednik Upravnog odbora (UO) gospodin Mustafa Hasani.

Tokom sastanka istaknuto je da se obim poslova povećava i da se kadrovska struktura ojačava, a  sve s ciljem ostvarivanja ustavne obaveze Vakufske direkcije da brine i unaprjeđuje vakufe i vakufsku imovinu s kojom raspolaže Islamska zajednica.

Reisu-l-ulema je iskazao zadovoljstvo radom i uspjesima uposlenika Vakufske direkcije koju predvodi direktor Zajimović, dajući im punu podršku u njihovoj borbi za očuvanje i unaprjeđenje vakufske imovine.

Još jedanput je naglasio važnost ustavne pozicije Vakufske direkcije, definirane članom 31. Ustava IZ-e, kao institucije Islamske zajednice koja upravlja vakufima na cijelom prostoru IZ-e.

Ohrabren je činjenicom da Vakufska direkcija trenutno realizira niz vrlo važnih i krupnih projekata od značaja za cijelu Zajednicu.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button