Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Reis Kavazović: Ubistvo jednog nevinog čovjeka je napad na cijelo čovječanstvo

Reis Kavazović: Ubistvo jednog nevinog čovjeka je napad na cijelo čovječanstvo

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović najoštrije je osudio terorističke napade u Parizu u kojima je sinoć poginulo 128 osoba, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Izražavajući najdublje ogorčenje, i u ovoj prilici podsjećam da je svjesno ubistvo jednog nevinog čovjeka napad na cijelo čovječanstvo. Ovo nije samo težak moralni sunovrat koji se ne može ničim opravdati, nego i grijeh prema Bogu. Islamska zajednica i muslimani u Bosni i Hercegovini izražavaju najdublje suosjećanje i solidarnost sa francuskim narodom u njegovoj boli. Mi se sjećamo podrške i solidarnosti francuskih građana kada smo u nedavnoj prošlosti prolazili kroz iskustvo sijanja straha i terora”, navedeno je u saopćenju Kavazovića koji je izrazio uvjerenje da će francuska država i društvo adekvatno odgovoriti na terorizam.

Kavazović je dodao i da je uvjeren kako će se Francuska odlučno suprotstaviti ostvarenju namjere terorista da svojim napadima izazovu gnjev i odmazdu prema muslimanima i muslimanskim zajednicama u Evropi.

Reisu-l-ulema je pozvao muslimane u Evropi da sačuvaju mir i pribranost i da nemaju nikakvih dilema, jer teroristi ne predstavljaju islam, a terorizam se ne može opravdati ni moralno, ni vjerski, ni politički.

U sinoćnjem terorističkom napadu u Parizu poginulo je 128 osoba, najmanje 250 osoba je povrijeđeno, a gotovo stotinu osoba nalazi se u životnoj opasnosti. Odgovornost za napade preuzela je teroristička organizacija ISIS. U napadu je učestvovalo osam članova terorističke organizacije, od kojih je sedam njih aktiviralo eksplozivnu napravu koju su nosili na sebi.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top