Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Realizovan kviz znanja “Stopama Božijeg Miljenika” u Busovači

Realizovan kviz znanja “Stopama Božijeg Miljenika” u Busovači

 U Mješovitoj srednjoj školi Busovača mjesec u kome se rodio Poslanik, a.s., već tradicionalno se obilježava kvizom znanja iz Islamske vjeronauke.

Ovaj put kviz je nosio naziv Stopama Božijeg Miljenika, a učenici su imali zadatak da išćitaju djelo Život Božijeg Poslanika, s.a.v.s., od Ebu-Hasana en-Nedevija, kao i da nauče određen broj posebno odabranih turcizama. 17. decembra održan je kvalifikacioni test za ulazak u finale koje je bilo 24. decembra, a tamo se našlo pet timova sačinjenih od po tri učenika gdje su najbolje rezultate ostvarili sljedeći učenici:

1. mjesto – učenici 4. razreda Mašinske tehničke škole: Skopljak Asmira, Durak Hadisa i Helvida Samir;

2. mjesto – učenici  4. razreda Ekonomske tehničke škole: Pašić Ilhana, Brkić Lamija i Pezer Amela;

3. mjesto – učenici  3. razreda Mašinske tehničke škole: Šabanović Sumeja, Mekić Adisa i Mekić Adis.

Finale je bilo poseban doživljaj gdje su učenici pokazali veoma visok stepen znanja o Poslaniku, a.s. što su na kraju istakli i gosti glavni imam Ferid ef. Huseinbašić i načelnik općine Asim Mekić. Direktor škole, Admir Hodžić, nije krio oduševljenje zbog ovog programa, te zahvalivši se već dobro poznatim donatorima, izrazio nadu da će ovakvih projekata u našoj školi biti sve više.

Voditelj projekta hfz. mr. Adnan Srebrenica se zahvalio svima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji ovog kviza, a posebno profesoru matematike Junuzu Junuzoviću koji je odradio lavovski posao u tehničkoj pripremi finalnog dijela kviza. 

Priredio: hfz. mr. Adnan Srebrenica

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top