Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Promo i katalozi > Raznovrsni ramazanski program TV1

Raznovrsni ramazanski program TV1

Tokom mjeseca Ramazana svakog dana od 19:35 sati gledatelje TV1 očekuje emisija „Ramazanska kuhinja“, u kojoj će voditeljica Minja Šurković sa profesionalnim kuharima pripremati tradicionalna ramazanska jela.

„Emisija traje oko 20 minuta i realiziramo je u saradnji sa Udruženjem kuhara BiH. Bit će tu poznatih i manje poznatih kulinarskih specijaliteta, odličnih recepata, ali i malih tajni velikih kuhara. Dok kuhari spremaju predjelo, glavno jelo i desert, ja ću pripremu iftara upotpuniti salatom, somunom, sokom i kafom. Posebnu pažnju posvetit ćemo emisijama za prvu, 27. i posljednju noć ramazana”, objasnila je Minja Šurković, voditeljica emisije.

I u vrijeme sehura, oko 2:30 sati, TV1 će emitirati prigodan program, kao što su serijal „Bosanska mudrost“ i emisije u produkciji Media Centra Islamske zajednice u BiH koje govore o tradiciji i ramazanskim običajima, simbolima vjere, mladima, domovini, poznatim bh. džamijama, ličnostima koje su obilježile duhovni život muslimana…

Osim edukativnih i dokumentarnih emisija, gledatelje TV1 očekuju i “Ramazanski razgovori”, u kojima će govoriti najistaknutije vjerske ličnosti.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top