Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Rastanak oca od sina: Gospodaru, ja mu halaljujem, i majka…. ali, rastanak nam je težak!

Rastanak oca od sina: Gospodaru, ja mu halaljujem, i majka…. ali, rastanak nam je težak!

Ovo su posljednje riječi koje je kazao otac ubijenog mladića, svog jedinog sina Ahmeda Behauddina, koga su ubile egipatske snage u četvrtak u el-Heremu.

On je opraštajući se od svog sina, nakon proučenih dova da ga Uzvišeni uvede u Džennet s Poslanikom i ashabima, kazao: “Allahu moj, on nam je bio pokoran, bio je hafiz Allahove knjige, on nam je bio itekako vrijedan, ali svako dobro je od Tebe i Tebi se vraća. On je tražio ovaj šehadet i Allah mu je to dao. Bio je iskren prema Allahu pa je Allah potvrdio njegovu iskrenost. Sebe je smatrao stanovnikom Ahireta, a ne dunjaluka. Gospodaru, ja mu halaljujem, i majka mu je halalila. Sestre su mu halalile, ali, rastanak nam je težak… On nam je bio poklon od Allaha, rođen je u petak i ukopan je u petak. Bio je skroman na dunjaluku u svemu. Smatramo ga od šehida i nadamo se njegovom šefa’atu na Sudnjem danu. Molim Allaha da njegovu majku koja ga je odgojila na Kur’anu i Sunnetu učvrsti i podari joj strpljivost i snagu”.

{youtube}ztnqIKN-JA4{/youtube}

 

 

 

islambosna.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com