Vi ste ovdje
Home > ramazanski-kutak (Page 8)

Iftarski meni: Vegedor teletina

Sastojci: Teleće meso bez kosti 800g Vegedor 2 kašike Tagliatelle sa špinatom-svježe 300g Maslinovo ulje 1dl Maslac 2 kašike Sol 1 kašikica Biber 1 kašikica Plemeniti plavi sir 100g Vrhnje za kuhanje 1 čaša Priprema: Teleće meso isjeći na manje odreske pa natrljati sa maslinovim uljem, biberom i Vegedor začinom. Pustiti da odstoji 10 minuta. Odreske pržiti u tavi na ulju

Ramazanski razgovori sa dr Safijom Softić-Namas

Na samom početku razgovora dr Namas zamolit ću da se kratko predstavite, vjerujem da ste našim čitateljima već poznati putem portala dobrekalorije.ba, ali i preko radionica zdrave ishrane koje organizujete diljem BiH Po zanimanju sam doktorica medicine. Trenutno se bavim edukacijom o pravilnoj ishrani, koja može biti odličan način prevencije raznih

Iftarski meni: Vegedor zapečena piletina

Sastojci: Pileći odkošteni karabatak 800g Maslinovo ulje 1dl Vegedor 3 kašikice Bijeli biber 1 kašikica Brašno 100g Povrtni temeljac 3 dl Polumasni sir 100g Maslac 1 kašika Pureća šunka 100g Peršunov list 2 kašike Riža 300g Priprema: Pileći odkošteni karabatak marinirati sa uljem, bijelim biberom i  Vegedor začinom. Odkošteni karabatak  uvaljati u brašno i popržiti sa obje strane na maslinovom ulju. Popržene batake

Ramazanom do izvrsnosti

Za Akos.ba piše: hfz Hidajeta Mahalbašić Svjedoci smo velike izgubljenosti i dezorijentiranosti, koja vlada, nažalost, sve češće i među religioznim osobama. Takvo stanje uzrokuje kako različite psihosomatske poremećaje kod pojedinaca tako i mnoge društvene anomalije. Danas u svijetu postoje stotine različitih tehnika ličnog razvoja, unapređenja i uspostavljanja balansa u privatnom i poslovnom

Današnji desert za iftarski meni: Tamne maza palačinke

Sastojci: Brašno pšenično 250g brašno kukuruzno 50g, Maza krem 400g, mlijeko 2dl, jaja 2 kom, šećer sitni 1 kašikica, maslinovo ulje 1 dl, brazilski orah  100g, kakao prah 2 kašike, Priprema: Odvojiti žumanjke od bjelanjaka, bjelanjke u posudi umutiti u čvrsti snijeg. U  drugoj posudi umutiti žumanjke, mlijeko, maslinovo ulje i šećer, doliti vodu,

Današnji desert za iftarski meni: Maza proljetne palačinke

Sastojci: Brašno pšenično 300g, Maza krem 300g, mlijeko 3dl, jaja 2 kom, šećer sitni 1 kašikica, maslinovo ulje 1 dl, lješnjak 50g, banane 300g, narandža 1kom, cvjetne latice 20g(neprskano prirodno jestivo cvijeće), sok i korica od jedne narandže,   Priprema: Umutiti jaja, mlijeko, sok i koricu od narandže, maslinovo  ulje, šećer i vodu. Zatim

Top