Vi ste ovdje
Home > ramazanski-kutak (Page 4)

Iftarski meni: Vegedor punjene lignje

Sastojci: Lignje 400g Šampinjoni 3kom Vegedor 3 kašikice Limun 2kom Crveni luk 1 glavica Bijeli luk 2 češnja Bijeli biber 1 kašikica Maslinovo ulje 3 kašike Kečap 2 kašike Prezla 1 kašika So 1 kašikica. Priprema: Lignje očistiti i odvojiti krakove. U tavi na ulju  popržiti crveni i bijeli luk sa krakovima lignji, dodati šampinjone isječene na listiće, kečap, sok od limuna, prezlu

Bakal vam preporučuje za iftar: Šareni bulgur pilav

Bulgur se priprema od pšeničnog zrnja bez ljuske, koje se djelomično skuha, zatim suši i usitnjava u manje dijelove. Svoj bulgur kupite u Bakalu turskom dućanu u srcu Baščaršije. Najbolji okusi iz Turske u vašoj kuhinji. Brendovi Čaykur, Marmarabirlik, Duru, Bašak, Tat, Dogadan, Segmen. U našoj raznovrsnoj ponudi najboljih brendova Turske imamo masline,

Top