Vi ste ovdje
Home > ramazanski-kutak (Page 3)

Koji su zdravstveni efekti posta na vaš organizam?

Za Akos.ba piše: mr. sci. med. Adem Zalihić Ako posmatramo post sa medicinskog aspekta uočavamo dvije njegove dimenzije: - tjelesnu ili somatsku i - mentalnu ili psihičku Takođe efekti posta mogu se posmatrati kao preventivno ali i kao terapeutsko sredstvo. Somatska sfera U pozitivne učinke posta po naše tijelo u fizičkom smislu navode se: Prirodna detoksikacija, kojom

Vegedor iftarski meni: Teleći sote sa povrćem

Sastojci: Teleće meso bez kosti 600g Vegedor 3 kašikice Crveni luk 2 glavice, Celer list 40g Paradajz 2 kom, Bijeli luk 3 češnja, Biber 1 kašikica Maslinovo ulje 3 kašike Vrhnje za kuhanje 1 šolja Priprema: Meso isjeći na kocke veličine za ražnjiće,  propržiti na ulju zajedno sa crvenim  sjeckanim lukom, zatim dodati sjeckani celer list , oguljeni i očišćeni paradajz 

Video recept za iftar: Riža s povrćem, za desert čokoladni mousse kolač

RIŽA S POVRĆEM Sastojci: 250 gr. riže (količina zavisi od veličine tepsije); povrće (mrkva, karfiol, paradajz) voda; začini (so, vegeta, kurkuma, carry, peršun). Priprema: Podmazati pleh i u njega staviti rižu, povrće. Zatim sve začiniti, sipati vodu da skroz prekrije rižu i peći 30/40 min. na 250°C. Povremeno provjeravajte rižu i sipajte

Današnji desert za iftarski meni: Maza čokoladna torta

Sastojci:brašno 13 kašika,ulje 13 kašika, mlijeko 13 kašika, jaja 6kom, kakao u prahu 4 kašike, prašak za pecivo 1kom, šlag krema čokolada 120g, mlijeko 0,25l, Maza lješnjak krem namaz 250g, čokolada za kuhanje 200g, slatko vrhnje 1šolja Priprema: Odvojiti žumanjke od bjelanjaka, bjelanjke umutiti u snijeg, u drugoj posudi umutiti žumanjke, ulje,

Iftarski meni : Vegedor mesni rolat

Sastojci: Pureće mljeveno meso 600g Vegedor 3 kašike Crvena svježa paprika 1kom Zelena svježa paprika 1kom Mrkva 2kom Biber 1 kašikica Jaja 2kom Ulje 2 kašike Maslac 2 kašike Priprema: Mrkvu skuhati pa isjeći na trake, svježu papriku isjeći na trake. Mljeveno meso staviti u posudu, dodati dva jaja, Vegedor, biber, sol, prezlu, malo ulja pa sve izmiješati. Pripremljenu masu razvaljati na

Top