Vi ste ovdje
Home > ramazanski-kutak (Page 2)

Današnji desert za iftarski meni: Maza crunchy sa nektarinama

Sastojci: Brašno pšenično 250g, Maza crunchy krem 300g, mlijeko 2dl, jaja 2 kom, šećer sitni 1 kašikica, maslinovo ulje 1 dl,nektarine 400g, maslac 2 kašike,   Priprema: Odvojiti žumanjke od bjelanjaka, bjelanjke u posudi umutiti u čvrsti snijeg, U  drugoj posudi umutiti žumanjke, mlijeko, maslinovo ulje i šećer, doliti vodu, zatim dodati dodavati brašno,

Video recept za iftar: Pljeskavica s pire krompirom, uz domaći voćni jogurt

PLJESKAVICA S PIRE KROMPIROM Sastojci: Pire krompir: 1 kg. krompira; 1 kašika maslaca; 1/2 kašike pavlake; mlijeko (količina zavisi od željene gustoće); Pljeskavice: 350 gr. mesa (teletina/junetina); kašika brašna; 1 prašak za pecivo; 1 kašika prezle; 1 čaša vode; 1 čaša ulja; 2 jajeta; 3/4 glavice crvenog luka; par čehni bijelog luka;

Mustafa Hilmi: „Jedan dan uz ramazan“

  ...Pokraj Bendbaše teče Miljacka savijajući se baš na pravom mjestu s jedne strane na drugu. Usred njenoga korita među viskokim kamenjem, iz koga je gdjegdje izrastao jorgovan, stajaše ovelika stjenčina kao malo ostrvo. Izusmo obuću, pa hajde, hajde, gazom, da dođemo do ostrva. Odsjednemo na suhom, a noge spustismo u hladnu

Iftarski meni: Vegedor punjene paprike

Sastojci: Paprika svježa 700g Vegedor 3 kašikice Mljeveno meso 400g Mrkva 40g Luk crveni 60g Riža 200g Ulje 1dl Sol 1 kašikica Biber 1 kašikica Priprema: U tavi prodinstati crveni luk i sitno sjeckanu mrkvu, dodati mljeveno meso,Vegedor, posoliti i pobiberiti pa malo popržiti. Rižu kratko glazirati na masnoći podliti sa malo vode i kratko kuhati. Pomiješati rižu i poprženo meso, dodati Vegedor, 

Top