Vi ste ovdje
Home > ramazanski-kutak (Page 12)

Perutnina preporučuje iftar: Aromatična pileća rolada

Vrijeme pripreme: 30 min Zahtjevnost:lagano Tip:topla predjela Sastojci: 60 dg  Pertunina pilećeg filea 12 dg Perutnina pilećih prsa u ovitku 12 dg sira edamera 1 kašičica mljevenog đumbira 1 kašičica mljevene slatke crvene paprike 1 kašika svijetlog soja umaka so mljeveni biber ulje za pečenje Priprema: Pileći file narežite na tanje, što veće odreske, potucite ih preko plastične folije, pospite đumbirom, posolite i pobiberite. Na

Ramazanski iftarski meni – šesnaesti dan

Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Kule od krompira Priprema: 30 minuta Pečenje: 5 minuta Sastojci: 150g       Sirela Goude  2              srednje velika krompira 100g       krušnih mrvica 1              češanj bijelog luka 1              grančica ružmarina 1              grančica kadulje 1              kašika ekstra djevičanskog ulja Priprema: Krompire ogulite, operite i skuhajte. Kuhane krompire narežite na ploške cca. 1- 2 cm debljine. Pomiješajte krušne mrvice, usitnjeni bijeli luk, začinsko

Bogata iftarska ponuda Hotela Hills i Hollywood

U hotelima Hills i Hollywood moguće je organizovati iftare za do 1.500 ljudi koji će uživati dobroj hrani i ramazanskoj atmosferi, iftare je moguće organizovati i u Sky baru hotela Hills. Iftarski meni moguće je odabrati između tradicionalnih i modernih jela po povoljnim cijenama, a detaljne ponude možete pogledati na

Ramazanski iftarski meni – petnaesti dan

Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Brzo&Fino kiflice Priprema 20 min Pečenje: 10-15 minuta Serviranje 24 kiflice Sastojci 600 g glatkog brašna 200 g Brzo & Fino kiselo vrhnje 12%  200 ml Dukat trajno mlijeko 2,8% mm   1 kašika šećera 100 ml ulja 1 kom instant suhi kvasac 1 kom žumanjak 1 kom prašak za pecivo 1 kašika soli Malo sezama, maka, kima Priprema Pomiješajte glatko brašno, prašak

Ramazanski iftarski meni – četrnaesti dan

Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Pileća supa s okruglicama od sira    Priprema 7 min Kuhanje 20 min Serviranja 4 porcije Sastojci: 225g mljevene piletine ili puretine 3/4 šolje svježeg sira 1/4 šolje Sirela ribanca  1 jaje 1 češanj bijelog luka, propasiran 1l pilećeg temeljca 375ml vode 1 šolja isjeckane mrkve 1/2 kašičice suhog timijana 1,5 šolja graška 2 kašičice sirćeta so i biber, na okus Priprema: U

Ramazanski iftarski meni – trinaesti dan

Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Brzo&Fino krem supa Priprema: 10 min Kuhanje:  20 - 30 min Serviranja:  4 porcije Sastojci:  1 mala glavica crvenog luka, isjeckanog 2 supene kašike Dukat maslaca 2 šolje raznog povrća, po želji, isjeckanog  2 supene kašike brašna 1l pilećeg temeljca 125ml Brzo&Fino vrhnje za kuhanje Lagano - 10% m.m. Priprema: Isjeckani luk i vaše omiljeno povrće

Ramazanski iftarski meni – dvanaesti dan

Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Supa od pečene tikve i peršuna 3 šolje nasjeckane oguljene tikve 1 šolja nasjeckanog peršuna 1 mala glavica luka, nasjeckana 1 kašika jabukovog sirćeta 1/2 kašičice sušenog timijana 1/2 kašičice soli biber 500ml vode 500ml Dukat trajnog mlijeka 1 kašika brašna Priprema: Zagrijati rernu na 200°C. Obložite veliki pleh folijom i lagano je namastite. Sastavite tikvu,

Perutnina preporučuje iftar: Pileći rezanci s kikirikijem

Vrijeme pripreme: 30 min Zahtjevnost: lagano Tip: glavna jela Sastojci: 70 dg Perutnina pilećeg filea ili pilećeg karabatka bez kosti 10 dg neslanih oguljenih kikirikija 30 dg prase 1 čili 1 kašika đumbira 1 dl svijetlog soja sosa gustin so mljeveni biber ulje za prženje Priprema: Piletinu narežite na rezance, prase na kolutove, čili nasjeckajte, a đumbira ogulite i sitno naribajte. U voku zagrijte ulje, do svijetlo

Ramazanski iftarski meni – jedanaesti dan

Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Supa sa mentom i graškom   3 kašike Dukat maslaca  1 luk 4 šolje povrtnog temeljca 6 šolja graška 1/4 šolje peršuna 1/4 šolje nane ili mente so i biber 1/4 šolje Brzo&Fino Milerama  ¼ šolje Brzo&Fino vrhnja za šlag  2 kašike vlasca Priprema 10 min Kuhanje 20 min 6 porcija Priprema: U tavi na Dukat maslacu, propržite luk 6 do 8

Ramazanski iftarski meni – deseti dan

Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Begova čorba Priprema: 30 min Serviranje: 6 porcija Sastojci: 500g pilećeg mesa 300g korijen mrkva, peršun i celer 100g bamije 50g Brzo&Fino milerama 1/2 limuna Začini po želji soli i bibera Naspite 1l vode u šerpu te dodajte piletinu isječenu na komade, peršun, mrkvu, celer i bamiju. Kuhati dok se piletina ne skuha. Kad

Top