Vi ste ovdje
Home > ramazanski-kutak (Page 11)

Ramazanski iftarski meni – dvadesetčetvrti dan

Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Tikvice punjene gljivama Priprema 15 min Kuhanje 40 min Serviranja 6 porcija Sastojci: 3 srednje tikvice 30g Dukat maslaca  250g svježih, šampinjona, isjeckanih 45g luka, isjeckanog 2 češnja bijelog luka, izgnječenog 1 jaje, umućeno prstohvat začina majoran 160g Sirela trapist sir, narendanog  soli i bibera po želji 60g prezle 1 kašika Dukat maslaca, istopljenog  Priprema: Zagrijte rernu na 180°C. U velikom

Posti li vaše srce ili samo stomak?

Kad govorimo o postu, postoje dvije stvari koje moramo zapamtiti: Kada postite ne radi se samo o apstinenciji od hrane, pića i seksualnih odnosa. Važni su također loš karakter, misli i ponašanje. Poznajem nekoliko ljudi iz džemata koji ne mogu postiti niti jedan dan ramazana. Niti jedan. Njihovo zdravstveno stanje

Perutnina preporučuje iftar: Ražnjići od piletine i povrća

Vrijeme pripreme:30 min Zahtjevnost: lagano Tip: topla predjela Sastojci: 40 dg Perutnina pilećeg filea 10 dg Perutnina hrenovki sa sirom 16 dg svježe paprike 15 dg tikvica 8 cherry paradajza maslinovo ulje so mljeveni biber Pileći file, paprike i tikvice operite i narežite na kockice. Hrenovke narežite na komadiće dužin07e 2 cm. Od maslinovog ulja, soli i bibera napravite marinadu

Ramazanski iftarski meni – dvadesettreći dan

Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Brzo&Fino miješani uljevak sa sirom Priprema 15 min Kuhanje 50 min Serviranja 4 do 6 porcija Sastojci: 30g Dukat maslaca  180g luk, sitno isjeckanog 100g paprika, sitno isjeckanih 250ml Dukat trajnog mlijeka  200ml Brzo&Fino vrhnja za kuhanje 20%  700g krompira 400g Sirela edamera, narendanog 3 jajeta 1 kašičica soli malo bibera Priprema: Istopite Dukat maslac u tavi. Dodajte luk,

Ramazanski iftarski meni – dvadesetdrugi dan

Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Pogača sa povrćem i sirom Priprema 20 min Kuhanje 1 h, 15 min Serviranja 10 - 12 porcija Sastojci: 500g brašna 60g pšeničnih mekinja, zobenih mekinja ili granola žitarica 1 kašika praška za pecivo 1/2 kašičice sode bikarbone 1/2 kašičice cimeta 125g mrkve, narendane 125g tikve, narendane 125g tikvica, narendanih 250g Sirela gauda sira, narendanog ili isječenog

Ramazanski iftarski meni – dvadesetprvi dan

Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Palenta sa gljivama Priprema 15 min Kuhanje 20 min Serviranja 4 porcije Sastojci: 15g Dukat maslaca 230g gljiva (šampinjona) isječenih na ploške 1praziluk, bez lišća, sitno isjeckan 2 kašičice svježe majčine dušice ili peršuna, sitno isjeckano 500ml Dukat trajnog mlijeka 125g palente 125g Sirela ribanca  60g sušenog paradajza, sitno isjeckanog soli i bibera po želji Priprema: U velikoj tavi

Ramazanski iftarski meni – dvadeseti dan

Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Hrskavi krompir s prelivima Priprema 10 min Kuhanje 50 min Serviranja 6 do 8 porcija Sastojci: 2 velika krompira 125g Dukatela krem namaza  2 kašike brašna 1 kašičica bosiljka, suhog so i biber po ukusu  300 ml Dukat trajnog mlijeka 375g mrvica hljeba ili prezle 2 češnja bijelog luka, izmrvljenog 1g suhog bosiljka  30g Dukat maslaca, istopljenog Priprema: Zagrijte rernu

Ramazanski iftarski meni – devetnaesti dan

Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Zeljanik Priprema 10 min Kuhanje 30 min Serviranja 4 porcije Sastojci: 4 jaja 300- 400g kravljeg sira 300g špinata, sitno isjeckanog 3 šolje kukuruznog brašna 2 šolje pšeničnog brašna 2 šolje Dukat trajnog mlijeka  1 šolja ulja 1 prašak za pecivo so Priprema: Operite špinat i kratko ga blanširajte u kipućoj vodi, 2- 3 minuta. Kada se malo ohladi,

Ramazanski iftarski meni – osamnaesti dan

Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Pogačice sa sirom Priprema 10 min Kuhanje 15 min Serviranja 10 do 12 pogačica Sastojci: 500g brašna  4 kašičice praška za pecivo 1/2 kašičice soli prstohvat mljevene paprike 60g Dukat maslaca  250g Sirela edamer Priprema: Zagrijati rernu na 220°C. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, so i mljevenu papriku. U to dodajte Dukat maslac, prethodno

Ramazanski iftarski meni – sedamnaesti dan

Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Palenta sa krompirom i sirom Priprema 10 min Kuhanje 5 - 10 min Serviranja  4 do 5 porcija Sastojci:  1 krompir, srednje veličine 500ml Dukat trajnog mlijeka 125g kukuruznog brašna  1/2 kašičice muškatnog oraščića 15g Dukat maslaca 250g Sirela edamera, krupno narendanog  2 kašičice svježeg vlasca so i biber Priprema: Skuhajte krompir i izgnječite ga kao za pire. U loncu prokuhajte

Top