Vi ste ovdje
Home > ramazanski-kutak > Iftarski meni (Page 9)

Ramazanski iftarski meni – deveti dan

Recept za pripremu tope možete pogledati OVDJE. Supa od koljenice   Priprema: 15 min Kuhanje supe: 15 min Serviranja: 6-8 osoba Kuhanje temeljca Za supe od kosti (junećih ili telećih) važi pravilo da što duže kuhate to je supa/temeljac bogatija hranjivim tvarima jer kosti dugim kuhanjem oslobađaju ljekovite komponente pa tako prepuštamo vama na volju da odredite

Ramazanski iftarski meni – osmi dan

Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Brzi lagani burek   Priprema: 20 min Pečenje: 20 min Serviranja: 6 porcija Sastojci: 450g gotovih kora 1 kg krompira 500g juneće šnicle izrezane na sitne kockice 1 glavica luka 300ml Brzo&Fino vrhnja za kuhanje so, biber i začini po želji ulje po želji voda po želji Priprema: Isjeckajte na sitno krompir, juneće meso i luk. Sve pomiješajte i

Ramazanski iftarski meni – sedmi dan

Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Supa sa sirom Priprema: 15 min Kuhanje : 15 - 20 min Serviranja: 4 porcije Sastojci: 2 kašike Dukat maslaca srednja glavica crvenog luka, nasjeckanog 1/4 šolje sitno naribane mrkve 1/4 šolje brašna 1 kocka za supu, pileća 1/2 kašičice paprike 1/2 kašičice sušene gorušice, ili najmanja kašičica senfa 1l Dukat trajnog mlijeka  2 šolje isjeckanog Sira edamer sira paprika, po

Ramazanski iftarski meni – šesti dan

Recept za spremanje tope možete pogledati OVDJE. Brzo&Fino kremasta povrtna čorba   Priprema:15 min Kuhanje: 25 min Serviranja:6 - 8 porcija Sastojci: 1 kašika Dukat maslaca 2 stabljike celera, sitno sjeckane 2 češnja bijelog luka, propasirana 1 glavica crvenog luka, sitno isjeckana 1 velika slatka crvena paprika, na kockice so, biber 500ml povrtnog ili pilećeg temeljca 4 crvena krompira, izrezana na kockice (1cm) 3

Ramazanski iftarski meni – peti dan

Recept za pripremu tope možete pogledati OVDJE. Tarhana  Priprema: 10 min Kuhanje: 40 min Serviranja: 6 porcija Sastojci: 1 luk 1 paprika 3 veća, mekša paradajza 1 srednja mrkva 1 paprika 100g mljevenog junećeg mesa 80g tarhane So začini po želji: kurkuma, biber, crvena paprika, menta, peršun 1,2l vode ulje Priprema: Na ulju kratko propržiti meso i luk. Isjeckati papriku i mrkvu a paradajz izrendati te dodati u izdinstano meso

Ramazanski iftarski meni – četvrti dan

Recept za našu topu možete pogledati OVDJE. Supa s paradajzom i sirom   Priprema; 15 min Kuhanje:15 min Serviranja;6 porcija Sastojci: 1 kašika Dukat maslaca 1 glavica crvenog luka, samljevenog ili propasiranog 2 konzerve (800g) paradajz-pirea 2 kašike paradajza u kockicama (pelat) 1 pakovanje (340 g) mesnih raviola 1/2 šolja (125ml) Dukat trajnog mlijeka 3 kašike pesto umaka od sušenog paradajza ili

Ramazanski iftarski meni – treći dan

Recept za našu topu možete pročitati OVDJE. Brokoli supa   Priprema: 10 min Kuhanje:15 - 20 min Serviranja: 4 - 6 porcija Sastojci: 750g brokule 1 srednja glavica crvenog luka, nasjeckanog 2 manja pečena krompira, oguljeni na kocke 1 češanj bijelog luka, propasiranog 500ml pilećeg ili povrtnog temeljca 1 kašičica naribane kore narandže 1/2 kašičica sušenog timijana 1/4 kašičice bibera ljuta paprika u prahu oko

Perutnina preporučuje iftar: Pureći odresci u umaku od luka

Vrijeme pripreme: 45 min Zahtjevnost: jednostavno Tip :glavna jela Sastojci:60 dg Perunina purećeg filea (4 odreska) 1 vrećica krem supe od luka 5 dl vrhnja za kuhanje 1 dl vode Odreske istucite i poslažite u vatrostalnu posudu ili malo dublji pekač. Odreske nije potrebno soliti, jer juha sadrži dovoljno soli. Sadržaj vrećice za juhu pospijte po odrescima i

Ramazanski iftarski meni – drugi dan….

Recept za našu topu možete pogledati na OVDJE. Zdrava supa s nudlama   Priprema 30 min Kuhanje 2h Serviranja 10 porcija Sastojci: 1 cijelo pile 1 kašika maslinovog ulja 8 šolja pileće supe 4 velike mrkve, grubo nasjeckane 4 stabljike celera, grubo nasjeckane 1 srednji luk, nasjeckan 2 lovorova lista 3 grančice svježe majčine dušice 2 grančice peršuna 2 kašičice soli 1 kašika bibera 3 šolje kuhane, sitnije tjestenine 2 šolje

Ramazanski iftarski meni – prvi dan

Topa Topa, kao nezaobilazni dio iftara, se služi neposredno prije serviranja predjela a nakon soka i hurmi. Naziv je dobila od riječi „topiti“ jer se priprema tako što se sastojci tope na laganoj vatri. Osnovni sastojak Tope je „masnoća“, tj. maslac i kajmak u koje se dodaju sirevi po želji. Što više

Top