Vi ste ovdje
Home > ramazanski-kutak > Iftarski meni (Page 5)

Današnji desert za iftarski meni: Maza palačinke sa jagodama

Sastojci: Brašno pšenično 100g, brašno od spelte, 100g,  brašno raževo 50g,Maza krem 400g, jagode svježe 400g, kisela voda 2dl, mlijeko 2dl, jaja 2 kom, šećer sitni 1 kašikica, maslinovo ulje 1 dl, listići mente Priprema: U  posudi umutiti jaja, mlijeko, kiselu vodu, maslinovo ulje i šećer, doliti vodu, zatim dodati dodavati sve vrste

Današnji desert za iftarski meni: Maza domaća torta

Sastojci: brašno 13 kašika, ulje 13 kašika, mlijeko 13 kašika, jaja 6kom, kakao u prahu 4 kašike, prašak za pecivo 1kom, krem sir 600g, bijela čokolada za kuhanje 100g, vrhnje za šlag ½ lit, vanilija šećer 50g, Maza lješnjak krem namaz 250g, mljeveni keks 200g, tamna čokolada za kuhanje 200g,

Bakal vam preporučuje za iftar: Čorba od bulgura

Turski dućan u srcu Baščaršije. Najbolji okusi iz Turske u vašoj kuhinji. Brendovi Čaykur, Marmarabirlik, Duru, Bašak, Tat, Dogadan, Segmen. U našoj raznovrsnoj ponudi najboljih brendova Turske imamo masline, maslinovo ulje, bulgur, leću, začine, veliki izbor čaja, čajnika i čaša za čaj, hurme, turske slatke delicije, čorbe i još mnogo toga. Posjetite nas

Iftarski meni: Vegedor pastrmka u foliji

Sastojci: Pastrmka očišćena 1kg Vegedor začin 2 kašike Bijeli luk 4 češnja Maslinovo ulje 2dl Limun 2kom Bijeli biber 1 kašikica Sol 2 kašikice Paradajz svježi 200g Špinat 600g Peršunov list 1 manja vezica Šećer 1 kašikia Priprema: Pastrmku natrljati sa maslinovim uljem, sokom od limuna, Vegedor začinom, bijelim biberom i soli. Paradajz očistiti od sjemenki narezati na sitne kockice pa popržiti na laganoj

Iftarski meni: Vegedor teletina

Sastojci: Teleće meso bez kosti 800g Vegedor 2 kašike Tagliatelle sa špinatom-svježe 300g Maslinovo ulje 1dl Maslac 2 kašike Sol 1 kašikica Biber 1 kašikica Plemeniti plavi sir 100g Vrhnje za kuhanje 1 čaša Priprema: Teleće meso isjeći na manje odreske pa natrljati sa maslinovim uljem, biberom i Vegedor začinom. Pustiti da odstoji 10 minuta. Odreske pržiti u tavi na ulju

Top