Vi ste ovdje
Home > ramazanski-kutak > Iftarski meni (Page 4)

Bakal vam preporučuje za iftar: Šareni bulgur pilav

Bulgur se priprema od pšeničnog zrnja bez ljuske, koje se djelomično skuha, zatim suši i usitnjava u manje dijelove. Svoj bulgur kupite u Bakalu turskom dućanu u srcu Baščaršije. Najbolji okusi iz Turske u vašoj kuhinji. Brendovi Čaykur, Marmarabirlik, Duru, Bašak, Tat, Dogadan, Segmen. U našoj raznovrsnoj ponudi najboljih brendova Turske imamo masline,

Iftarski meni: Vegedor pileći namaz

Sastojci: Pileći file 250g Vegedor 3 kašikice Celer korijen 50g Peršun korijen 40g Mrkva 50g Bijeli biber 1 kašikica Sol 1 kašikice Crveni luk 60g Bijeli luk 1 češanj Maslac 40g Sok od pola limuna Priprema: Crveni luk sitno nasjeckati pa popržiti da porumeni, dodati sjeckani bijeli luk i pileći file na kockice. Popržiti pa izvaditi da se hladi. Mrkvu, peršun korijen i celer

Iftarski meni: Vegedor gulaš za početnike

Sastojci: Juneće meso bez kosti 800g Vegedor 3 kašike Crveni luk 300g Celer korijen 150g Crvena svježa paprika 200 g Mrkva 200g Bijeli luk 3 češnja Peršunov list 20g Paradajz pelat 300g Biber 2 kašikice So2 1 kašikice Ulje 1 šolja Priprema: Juneće meso isjeći na kocke, posoliti pa pržiti na ulju kada meso bude poprženo,  dodati Vegedor, pomiješati da se sjedine pa doliti

Iftarski meni:Vegedor marinirani ražnjići od janjetine

Sastojci: Janjetina bez kosti 600g Vegedor 2 kašike Jogurt ½ litra Bijeli luk 3 češnja Biber  1 kašikica Tikvica 200g Paprika svježa 200g Patlidžan 200g Crveni luk 100g Sol 1 kašikica Kurkuma ½ kašikice Limeta 1kom Priprema: Janjeće meso bez kosti(od plećke) isjeći kocke željene veličine, meso natrljati sa Vegedor začinom i nanizati na ražnjiće. U jogurt staviti sjeckani bijeli luk, sok od limete, kurkumu,

Današnji desert za iftarski meni: Maza palačinke sa kumvatom

Sastojci: Brašno pšenično 300g, Maza krem 300g, mlijeko 3dl, jaja 2 kom, kisela voda 2dl, šećer sitni 1 kašikica, maslinovo ulje 1 dl, lješnjak 50g, kumkvat 300g, listići mente,   Priprema: Umutiti jaja, mlijeko, kiselu vodu,, maslinovo  ulje, šećer i vodu. Zatim dodati brašno i umutiti do željene gustoće mase za palačinke. Palačinke ispeći

Top