Vi ste ovdje
Home > ramazanski-kutak > Iftarski meni (Page 2)

Iftarski meni: Vegedor punjene paprike

Sastojci: Paprika svježa 700g Vegedor 3 kašikice Mljeveno meso 400g Mrkva 40g Luk crveni 60g Riža 200g Ulje 1dl Sol 1 kašikica Biber 1 kašikica Priprema: U tavi prodinstati crveni luk i sitno sjeckanu mrkvu, dodati mljeveno meso,Vegedor, posoliti i pobiberiti pa malo popržiti. Rižu kratko glazirati na masnoći podliti sa malo vode i kratko kuhati. Pomiješati rižu i poprženo meso, dodati Vegedor, 

Vegedor iftarski meni: Teleći sote sa povrćem

Sastojci: Teleće meso bez kosti 600g Vegedor 3 kašikice Crveni luk 2 glavice, Celer list 40g Paradajz 2 kom, Bijeli luk 3 češnja, Biber 1 kašikica Maslinovo ulje 3 kašike Vrhnje za kuhanje 1 šolja Priprema: Meso isjeći na kocke veličine za ražnjiće,  propržiti na ulju zajedno sa crvenim  sjeckanim lukom, zatim dodati sjeckani celer list , oguljeni i očišćeni paradajz 

Video recept za iftar: Riža s povrćem, za desert čokoladni mousse kolač

RIŽA S POVRĆEM Sastojci: 250 gr. riže (količina zavisi od veličine tepsije); povrće (mrkva, karfiol, paradajz) voda; začini (so, vegeta, kurkuma, carry, peršun). Priprema: Podmazati pleh i u njega staviti rižu, povrće. Zatim sve začiniti, sipati vodu da skroz prekrije rižu i peći 30/40 min. na 250°C. Povremeno provjeravajte rižu i sipajte

Top