Vi ste ovdje
Home > ramazanski-kutak > Iftarski meni (Page 10)

Ramazanska topa…

Topa Topa, kao nezaobilazni dio iftara, se služi neposredno prije serviranja predjela a nakon soka i hurmi. Naziv je dobila od riječi „topiti“ jer se priprema tako što se sastojci tope na laganoj vatri. Osnovni sastojak Tope je „masnoća“, tj. maslac i kajmak u koje se dodaju sirevi po želji. Što više

Bakal vam preporučuje za iftar: Punjene paprike

Turski dućan u srcu Baščaršije. Najbolji okusi iz Turske u vašoj kuhinji. Brendovi Čaykur, Marmarabirlik, Duru, Bašak, Tat, Dogadan, Segmen. U našoj raznovrsnoj ponudi najboljih brendova Turske imamo masline, maslinovo ulje, bulgur, leću, začine, veliki izbor čaja, čajnika i čaša za čaj, hurme, turske slatke delicije, čorbe i još mnogo toga. Za današnji

Kolač bez brašna – idealan desert za ljeto

Kolač od limuna, ricotte i badema Sastojci: 120 grama omekšanog slanog maslaca 275 grama mljevenog šećera 1 štapić vanilije, rastvoren 1/4 šoljice limuna 4 jaja (žumanjci i bjelanjci posebno) 240 grama badema 300 grama ricotte pahuljice badema za ukrašavanje šećer u prahu za ukrašavanje Zagrijte rernu na 160 °C. Kalup za kolač prekrijte masnim papirom za pečenje i ostavite sa strane.

Da li ste probali Milkos vrhnje za kuhanje?

Posljednji proizvod koji je sišao sa proizvodnih linija mljekare Milkos i premijerno se predstavio je vrhnje za kuhanje. Vrhnje za kuhanje samo je jedan od proizvoda koji se dobiva koncentriranjem masti iz mlijeka i predstavlja osnovnu sirovinu za proizvodnju maslaca. Koristi se za pripremu različitih jela, posebno umaka za tjesteninu, ali i

Milkos sladoled: Osvježenje za vruće dane

Za pripremu Milkos sladoleda potrebno je: 250ml Milkos mlijeka, 250ml pavlake, 100g šećera u prahu, četiri žumanceta, dvije kašičice ekstrakta od vanilije, 100gr čokolade za kuhanje. Priprema: U šerpi zagrijati mlijeko do ključanja. U međuvremenu umutiti žumanca sa šećerom, pa ih postepeno umiješati u mlijeko. Potom vratiti šerpu na štednjak, uz

Bakal vam preporučuje za iftar: Salata sa sitnim bulgurom

Turski dućan u srcu Baščaršije. Najbolji okusi iz Turske u vašoj kuhinji. Brendovi Čaykur, Marmarabirlik, Duru, Bašak, Tat, Dogadan, Segmen. U našoj raznovrsnoj ponudi najboljih brendova Turske imamo masline, maslinovo ulje, bulgur, leću, začine, veliki izbor čaja, čajnika i čaša za čaj, hurme, turske slatke delicije, čorbe i još mnogo toga. Za današnji

Kukuruza: Ako želite nešto zdravo da vas vrati u djetinjstvo

Pripremila: Emina Okanović-Čivić Vrijeme pripreme: 01:30 Vrijeme kuhanja: 01:00 Kuhinja: Bosanska kuhinja Sastojci: 600 gr pravog kukuruznog brašna 500 ml vrele vode (proključala i odstojala 2-3 min) 1/4 kafene kašikice soli 1/4 kafene kašikice šećera 3-4 kašike ulja Priprema Drvenom kašikom zakuhajte tijesto u dubokoj zdjeli. Prebacite ga u manju, namašćenu sa malo ulja. Prekrijte krpom i ostavite na toplo mjesto, najbolje

Nagradna igra za vrijedne domaćice: Dukat Vas daruje bogatim poklon paketima

Akos.ba u saradnji sa kompanijom Lactalis - brend Dukat nagrađuje vrijedne domaćice na kojima je veliki teret svakodnevnog spremanja iftara. Većina Dukat proizvoda su domaći proizvodi koji se proizvode u Gradačcu (mljekara Inmer) od sirovina otkupljenih od domaćih stočara. Također, proizvodi ove mljekare posjeduju halal certifikat. Da biste učestvovali u nagradnoj

Bakal vam preporučuje za iftar: Ćufte od bulgura

Bulgur se priprema od pšeničnog zrnja bez ljuske, koje se djelomično skuha, zatim suši i usitnjava u manje dijelove. Svoj bulgur kupite u Bakalu turskom dućanu u srcu Baščaršije. Najbolji okusi iz Turske u vašoj kuhinji. Brendovi Čaykur, Marmarabirlik, Duru, Bašak, Tat, Dogadan, Segmen. U našoj raznovrsnoj ponudi najboljih brendova Turske imamo masline,

Bakal vam preporučuje za iftar: Japrak sarma

Turski dućan u srcu Baščaršije. Najbolji okusi iz Turske u vašoj kuhinji. Brendovi Čaykur, Marmarabirlik, Duru, Bašak, Tat, Dogadan, Segmen. U našoj raznovrsnoj ponudi najboljih brendova Turske imamo masline, maslinovo ulje, bulgur, leću, začine, veliki izbor čaja, čajnika i čaša za čaj, hurme, turske slatke delicije, čorbe i još mnogo toga. Za današnji

Top