Bakal vam preporučuje za iftar: Punjene paprike
Turski dućan u srcu Baščaršije. Najbolji okusi iz Turske u vašoj kuhinji. Brendovi Čaykur, Marmarabirlik, Duru, Bašak, Tat, Dogadan, Segmen. U našoj raznovrsnoj ponudi najboljih brendova Turske imamo masline, maslinovo ulje, bulgur, leću, začine, veliki izbor čaja, čajnika i čaša za čaj, hurme, turske slatke delicije, čorbe i još... Read more
Ramazanski iftarski meni – dvadesetdeveti dan
Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Gljive punjene sirom Priprema 5 – 10 min Kuhanje 2 – 3 min Serviranja 18 – 20 komada Sastojci:  250g Sirela gaude  1 kašika otopljenog Dukat maslaca  18 – 20 šampinjona Priprema: Pomiješajte Sirela gaudu i Dukat maslac. Izvadite peteljke iz gljiva;... Read more
Omer ef. Redžić: „Kako Bošnjaci ispraćaju ramazan i dočekuju Bajram u Prijedoru?“   
U ramazanskom intervjuu za portal Akos.ba, sa Omerom Redžićem, imamom Čaršijske džamije u Prijedoru, smo razgovarali o ramazanskim danima u Prijedoru i njegovom džematu, te porukama i ljepotama mjeseca posta. Razgovarao: Nedim Botić Imam ste Čaršijske džamije u Prijedoru. Kako je ramazan dočekan u Prijedoru? Hvala Allahu postoji kod... Read more
Omladinski iftar na Tvrđavi obilježje ramazana u Travniku
Gdje god da se nađete za vrijeme mjeseca Ramazana, osjetit ćete njegovu čar i ljepotu. I ljudi drugih vjera osjete smiraj i ljepotu Ramazana, a posebno muslimani, istinski vjernici. Zbog posebnosti ovog mubarek mjeseca, svaki grad u Bosni i Hercegovini ga doživljava i izražava na sebi svojstven način. Travnik... Read more
Grad Cazin organizirao dva velika iftara: Poruke jačanja međusobnih veza, bratstva i prijateljstva
U mjesecu ramazanu koji, između ostalih, nosi i poruku jačanja međusobnih veza, bratstva i prijateljstva među ljudima, aktuelni su i zajednički iftari. Grad Cazin ovog je ramazana organizirao dva velika iftara na otvorenom. Uz zajedničke dove i akšam-namaz, skrenuta je pažnja na značaj ramazana kao jedinstvene prilike u godini... Read more
Mustafa Hilmi: „Jedan dan uz ramazan“
  …Pokraj Bendbaše teče Miljacka savijajući se baš na pravom mjestu s jedne strane na drugu. Usred njenoga korita među viskokim kamenjem, iz koga je gdjegdje izrastao jorgovan, stajaše ovelika stjenčina kao malo ostrvo. Izusmo obuću, pa hajde, hajde, gazom, da dođemo do ostrva. Odsjednemo na suhom, a noge... Read more
Hasan ef. Kozlić: Itikaf je punjenje baterija za život
Imam džemata Nova Zenica u Zenici, Hasan efendija Kozlić već sedamnaestu godinu praktikuje boravak u itikafu, islamskoj praksi tokom posljednjih deset dana mjeseca ramazana, tokom kojih onaj koji boravi u itikafu ne napušta džamiju, te vrijeme provodi u molitvi Bogu. Hasan ef. Kozlić govorio je za Anadolu Agency (AA)... Read more
Hutba: Na kraju ramazana 1438. H. / 2017. godine.
Braćo i sestre u islamu! Tema naše današnje hutbe je Na kraju ramazana 1438. H. / 2017. godine. Danas, u posljednjoj ramazanskoj džumi srca postača su radosna zbog toga što su iskreni mu’mini uz Allahovu, dželle še’nuhu, pomoć gotovo ispostili još jedan ramazan i time učvrstili jedan od pet... Read more
Ramazanski iftarski meni – dvadesetosmi dan
Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Brzo&Fino lisnati trokutići s kajmakom Priprema 45 min Kuhanje 30 min Serviranja 16 trokutića Sastojci: 600g brašna šolja mlake vode šolja Dukat trajnog mlijeka  1 jaje 2 kašike šećera 50-100g Dukat maslaca ( za premazati)  100g President kajmaka  100g Brzo&Fino Milerama  Priprema:... Read more
Safija Perviz: „Ramazan sam zavoljela zbog svoje majke, uz nju sam počela postiti i ići u džamiju”
Safija Perviz je rođena 23.02.1994 u Cazinu. Završila je OŠ ”Ćoralići’, te srednju Hotelsko-turističku u Cazinu, obje sa odličnim uspjehom. 2012. godine je upisala studij na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću i odabrala odsjek Socijalne pedagogije i duhovne skrbi. Uspješno je položila sve ispite tokom četiri godine fakulteta, te... Read more