Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Ramazanska ponuda BBI štednje po mjeri

Ramazanska ponuda BBI štednje po mjeri

Atraktivna stopa nove BBI štednje po vašoj mjeri odnosi se na oročenu i rentnu wakala štednju u valutama KM / EUR iznosa do 100.000,00 KM odnosno 50.000,00 EUR i za period oročenja od 12 mjeseci i više.

BBI banka omogućava klijentima oročenje slobodnih novčanih sredstava u iznosu, valuti i na rok koji im najviše odgovara sa isplatom prinosa unaprijed ili mjesečno ili na kraju perioda oročenja.  Oročeni i rentni wakala štedni ulog razlikujemo upravo po dinamici isplate prinosa.

  • Ukoliko se štediše odluče za oročeni štedni ulog, obračun prinosa vršit će se mjesečno, a isplata prinosa po dospijeću osnovog uloga.
  • Ukoliko pak želite mjesečno raspolagati svojim obračunatim prinosom, preporučujemo da se odlučite za rentni štedni ulog.

Pored navedenih vrsta depozita, BBI nudi i druge vrste štednih uloga s ciljem zadovoljenja različitih finansijskih potreba svojih štediša:

·         Otvoreni štedni ulog – namijenjen klijentima koji žele fleksibilnost vlastitih uplata i isplata na depozitni račun. Ova štednja omogućava slobodno raspolaganje novčanim sredstvima do visine minimalnog uloga. Obračun prinosa se vrši mjesečno sa isplatom na a’vista ili tekući račun klijenta.

  • Dječiji wakala štedni ulog – namijenjen za poticanje najmlađih da uče štedjeti novac. Mogućnosti raspolaganja do minimalnog uloga uz obračun prinosa na mjesečnom nivou i istplatu prinosa po dospijeću na a’vista / tekući račun.
  • Wakala štednja sa isplatom prinosa unaprijed – Namijenjen klijentima koji žele isplatu prinosa unaprijed odmah po oročenju sredstava. Period oročenja i stopa prinosa za ovu vrstu depozita su fiksni. Klijent može raspolagati depozitom po dospijeću.
  • Hadždž wakala štedni ulog – depozit namijenjeni za klijente koji planiraju odlazak na hadždž. 
  • Zekat wakala štedni ulog – namijenjen za klijente koji žele da blagovremeno i sistematično odvajaju sredstva kojim će izvršiti obavezu zekata.

Za sve dodatne i detaljne informacije klijenti se mogu obratiti direktno u najbližu poslovnicu BBI banke ili pozvati besplatnu info liniju 0800 200 20 kako bi uz stručnu pomoć BBI zaposlenika odabrali štednju koja će najpotpunije zadovoljiti njihove trenutne i buduće finansijske potrebe.

Štedite sigurno, halal, investirajte u svoju budućnost i postanite partneri BBI banke.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top