Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Rahma international iz Kuvajta: Podrška povratnicima u K. Dubici

Rahma international iz Kuvajta: Podrška povratnicima u K. Dubici

U okviru projekta pod nazivom  „Održivi povratak“  Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ iz  Kozarske Dubice  obezbijedilo je donaciju vrijednu stotinu hiljada maraka.

Donacija je obezbijeđena posredstvom dugogodišnjeg donatora Humanitarne organizacije „Rahma international“ iz Kuvajta , a sastoji se od  traktora sa priključcima, šest motokultivatora, jednog plastenika i jedne  krave.

Podjela donacije za 9 korisnika upriličena je danas na prigodnoj svečanosti kojoj su prisustvovali  Jusuh, član Upravnog odbora Međunarodne svjetske organizacije  sa sjedištem u Kuvajtu i direktor Odjeljenja „Rahma international“ u Sarajevu  Ajman El Fakavi.

Prisutnima su se obratili i glavni imam dubički Safet ef. Beganović, te Ekrem Čelebić iz Udruženja za blagostanje – Odjel  „Rahma international“ koji je rekao da će ova pomoć putem Merhameta doći na pravu adresu, do ljudi koji su u socijalnoj potrebi.

„Nadamo se da je ovo tek početak saradnje, vidjeli smo da je ovdje veća potreba za pomoć socijalno-ugroženim kategorijama  i nadamo se da ćemo ponovo doći u Kozarsku Dubicu sa više poljoprivredne opreme“, kazao je Čelebić.

On je naveo da humanitarna organizacija koju on predstavlja pomože različite socijalno-ugrožene kategorije, da sarađuju sa mnogo vladinih i nevladinih organizacija, i mogu se pohvaliti milionskim projektima.

„Srećan sam što smo napokon,nakon dvije godine zalaganja i pregovaranja, uspjeli da realizujemo danas ovu donaciju koja vrijedi 100 hiljada maraka i koja je od velikog značaja za povratnike u našem gradu“, izjavio je predsjednik Merhameta Jasmin Spahić.

On je rekao da će dodjela ove mehanizacije pomoći ljudima da opstanu na svojim ognjištima i prehranjuju svoje porodice.

„Nadamo se da ćemo uz pomoć organizacije iz Kuvajta i u budućnosti, osim ulaganja u poljoprivredu, zajedno graditi i privredu i razvoj naše opštine“, dodao je Spahić.

Danas je potpisan i sporazum, memorandum o saradnji između donatora iz Kuvajta i dubičkog Merhameta za ovaj projekat te druge zajedničke aktivnosti u narednom periodu.

rtv-kd.com

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top