Video

Radio BIR Vam poklanja audio izdanje „Sire“ autora prof.dr.hfz. Safveta Halilovića

Nakon više mjeseci priprema, snimanja i postprodukcije, objavljeno je audio izdanje „Sire – Životopisa Posljednjeg Allahovog Poslanika“ a sada je dostupno i posjetiocima portala BIR.ba.

Audio izdanje obuhvata više od 13 sati zvučnog materijala koji se nalazi na 1 kompakt disku u mp3 formatu, te je za svakog čovjeka koji želi saznati kako je živio Resulullah, s.a.v.s. vrlo praktično. Tekst petog dopunjenog izdanja knjige „Sira – Životopis Posljednjeg Allahovog Poslanika“ interpretira Saudin Dahija, prof., dok je montažu i mastering uradio Mirsad Ovčina. Dizajn omota kompakt diska uradio je akademski grafički dizajner Tarik Jesenković. Izdavač projekta je RTV IZ-e u BiH „BIR“.

Sira – Životopis Božijeg Poslanika autora hfz. Safveta Halilovića je jedna od popularnijih Sira u Bosni i Hercegovini, doživjela je više izdanja, a vrijedi spomenuti i da su proteklih godina organizovana takmičenja iz Sire, sa pitanjima koncipiranim upravo iz ove knjige, takmičenja u koje su bili uključeni svi nivoi Islamske zajednice. Za RTV IZ BIR je ovo jedan značajan projekat, i nadamo se da će biti značajan i za naše slušateljstvo.

„Sira – Životopis Posljednjeg Allahovog Poslanika“ se svakodnevno emituje i u programu radija BIR u nastavcima.

Zainteresovani slušaoci kompletno izdanje mogu preuzeti sa OVOG linka.

(u otvorenom prozoru kliknuti na Download, te ponovo potvrditi na sljedećem prozoru!)

Pojedinačna poglavlja se mogu poslušati OVDJE.

bir.ba

Povezani članci

Back to top button