Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Radio BIR obilježava 10. godišnjicu rada i postojanja

Radio BIR obilježava 10. godišnjicu rada i postojanja

Radio BIR obilježava 10 godina rada i postojanja. Tim povodom, gosti svečanog programa su zaposlenici i saradnici koji su svojim radom i djelovanjem ostavili trajan pečat u razvoju radija “BIR” u protekoj deceniji.

Svečani program u povodu ovog jubileja uveličat će svojim gostovanjem i poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, reisu-l-ulema dr. Husein ef. Kavazović.

Govoreći o ovom značajnom jubileju, direktor RTV IZ-e “BIR” Nedim Hrbat je izjavio:

“Radio BIR u proteklih deset godina bio je i ostao svijetla tačka u medijskom prostoru naše domovine. Čestitam svima koji su u radili i ugrađivali sebe u ovaj projekat, svim članovima Uprave, Nadzornog odbora, uposlenicima. Ponosan sam što sam u ovom trenutku i ja dio tog tima. U proteklom periodu bilo je uspona i padova, ali kada je program u pitanju, evidentno je da smo postali otvoreniji, spontaniji, aktuelniji, a time i bliži našim slušaocima i prijateljima koji jesu na prvom mjestu. Bit će još uspona i padova, bit će problema, ali smo spremni i ne plašimo se. Kada su u pitanju drugi projekti, osim Media centra koji je pred nama, kao i svaku godišnijicu, i ovu godišnjicu ćemo obilježiti novim projektima i planovima. Za sada, mogu zvanično i po prvi put najaviti širenje frekvencija radija BIR u ovoj godini. Čut ćemo se ako Bog da, dakle, i u Hercegovini, Krajini, Bratuncu i Srebrenici, itd. Toliko mogu kazati, za sada.” – kazao je Hrbat.

direktor RTV IZ-e “BIR” Nedim Hrbat

Radio BIR će ugostiti i predsjednike Nadzornog odbora RTV IZ-e “BIR” koji su obnašali ovu dužnost u proteklom periodu: dr. Nedžada ef. Grabusa (2007.), Jusufa Zahiragića (2007 – 2011.), dr. Ferid ef. Dautovića (2011 – 2017.) i Ismeta Veladžića (2017.).

Gost u programu biće i dr. Mustafa ef. Cerić, kao i direktor radija “BIR” u mandatu 2007 – 2014. Remzija ef. Pitić. Ugostit ćemo i prvog glavnog urednika radija “BIR” Mehu ef. Šljivu, i saradnicu dr. Zehru Alispahić.

O svom radu na radiju “BIR” govorit će novinari: Nurko Čaušević, Emira Musa, Dževad Fejzić, Aida Mehmedović – Čičak, Edin Spahić, Amila Makić, Dželaludin Hodžić, Selma Mahmutović – Fišeković, hfz. Medžida Kulanić, Hrustan Noćić, Amina Đulović, Hasan Eminović, kao i saradnici koji su bili angažovani u vjerskom programu Resul ef. Alić, hfz. Abdulaziz ef. Drkić, hfz. Muriz ef. Mešić i Amir ef. Čavak.

Eksperimentalni program radio “BIR” je počeo emitovati 01. muharrema 1429. odnosno, 10. januara 2008. godine, dok je emitovanje programa počelo 04. safera 1429., odnosno 11. februara 2008. godine. Od 21. aprila 2008. godine radio “BIR” je program emitovao od 07 do 19 sati svakog dana, a od 01. marta 2009. godine radijski program se emituje 24 sata.

Od početna tri frekventna područja iz 2008. godine (Sarajevo, Zenica i Tuzla) danas radio “BIR” svojim signalom sa osam frekvencija putem zemaljske mreže pokriva više od milion i petsto hiljada slušalaca u Bosni i Hercegovini, a svoj program emituje i na satelitu i internetu.

BUDIMO ZAJEDNO – BUDIMO BIR

bir.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com