Vijesti iz zemlje

Psi lutalice skrnave šehidska mezarja u Sarajevu: Uriniraju i kopaju

Psi lutalice su problem s kojim se glavni grad BiH suočava već godinama, a na čijem rješavanju se radi sporo ili nikako. Osim redovnih napada na ljude, problem je i taj što raznose smeće po ulici, ali i uništavaju mezarja.

Psi lutalice pokušale napraviti jazbinu

Čitatelj portala Klix.ba javio se kako bi podijelio svoju bol i gnjev jer mu je mezar oca Rašida Buće na Kovačima, koji je poginuo u ratu kao pripadnik Specijalne jedince odreda “Bosna”, oskrnavljen.

“Dolaskom na mezar zateklo nas je na desetine pasa lutalica koje slobodno šetaju šehidskim mezarjem, i tu prave svoje jazbine, bukvalno slobodno se šetaju po mezarima naših poginulih boraca. Boli me činjenica da u životinjskom svijetu oni označavaju svoje teritorije, a i vi sami znate šta to znači. Ako ćemo dozvoliti da psi lutalice uriniraju po našim herojima, onda je sve otišlo do vraga”, kazao je sin poginulog borca Alen.

 Istakao je kako nije za ubijanje životinja, ali da istim i nije mjesto na mezaru. Kako bi zaštitio mezar, prvi put ga je posipao biberom, a drugi put paprikom, no psi su ponovo pokušavali napraviti jazbinu.

“Oni su dali svoje živote za našu slobodu, a mi (živi) nećemo da poduzimamo ništa. Barem možemo osigurati i sačuvati njihovo dostojanstvo, a ne dozvoliti da psi uriniraju po šehidskim nišanima”, zaključio je.

klix

Povezani članci

Back to top button