Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Prvi korak ka osnivanju unije studenata na nivou BiH

Prvi korak ka osnivanju unije studenata na nivou BiH

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu, Unija studenata Univerziteta u Bihaću i Studentski parlament Internacionalnog univerziteta u Sarajevu danas su potpisali memorandum o saradnji.

Predsjednici Merim Serdarević, Enis Čelebić i Ismail Ćidić naglasili su da je ovo prvi korak ka skorom studentskom ujedinjenju.

– Insistiramo i zahtijevamo od nadležnih organa da što prije krenu s izgradnjom boljih puteva i povežu Bosansku Krajinu sa Sarajevom i unutrašnjosti države, kako bismo imali priliku da se još bolje međusobno povezujemo – rekao je Serdarević.

– Drago mi je što smo se danas kao predstavnici studentskih unija/parlamenata sa visokoškolskih ustanova sastali i potpisali naše memorandume o saradnji, čije potpisivanje će uveliko osnažiti naše veze i promovirati iskrene interese o ujedinjenu svih mladih ljudi a posebno studentske populacije – rekao je Čelebić.

Isamil Ćidić je naglasio, da je od ključne važnosti osnivanje studentske unije na nivou Bosne i Hercegovine kako bi jačali studentske kapacitete i realizirali potencijale.

Najavljen je i inicijativni sastanak predsjednika svih univerzitetskih studentskih organizacija koji će se 9. novembra održati u Mostaru.

TVSA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top