Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Prva sportska akademija mostarskog vrtića „Zemzem“

Prva sportska akademija mostarskog vrtića „Zemzem“

U organizaciji Medžlisa IZ-e Mostar i Djećijeg vrtića „Zemzem“ danas je u Sportsko Rekreativnom i Univerzitetskom centru „Midhat Hujdru Hujka“ u Sjeverenom logoru održana prva Sportska akademija za djecu predškolskog uzrasta. 

Piše: Hasan Eminović

Na akademiji je učestvovalo 270 mališana i 32 stručna saradnika uključenih i obrazovno odgojni proces ovog vrtića. Djeca predškolskog uzrasta takmičila su se u desetak sportskih disciplina: skok u dalj, bacanje loptica, nošenje pin-pong loptica do cilja, trčanje na 30 metara, provlačenje ispod prepreka, skupljanje leptirića i druge igre prilagođene uzrastu.

Organizaciju Prve sportske akademije podržali su studenti i profesori Nastavničkog fakulteta odsjeka sport i zdravlje. „ Na ovaj način smo željeli uljepšati dan našoj djeci i njihovim roditeljima, ali i čitavom gadu Mostaru. Na našu ideju vrlo pozitivno je reagirao i Sportski Savez Grada. I oni su se uključili u organizaciji. Donirali su nam pehare i salu. Ovo je prva sportska akademija, nadam se ne i posljednja. Ove godine ispratit ćemo desetu generaciju polaznika, punimo punih deset godina djelovanja u Mostaru, što je za nas od posebnog značaja. Htjeli smo djeci dati malo predaha što je vrlo pozitivno djelovalo i na roditelje, jer su masovno došli da s tribina podrže svoje mezimce“, istakla je direktorica Medžlisovog Dječijeg vrtića „Zemzem“ Minja Sefić.

U revijalnom dijelu programa nastupili su mostarske kiše, plesna grupa Mo-stars i predstavnici karate sekcije Meždlisa IZ-e Mostar. Organizaciju sportske akademije pomogla je i IC Štamparija. „ Danas smo vidjeli da je moguće uspješno organizirati i ovako kompleksno druženje. Reakcije šire javnosti su pozitivne i nadamo se da ćemo uspješnu saradnju sa svima nastaviti i u buduće“, zaključila je Sefić.

preporod.com

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top