Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Protesti ispred Vlade KS zbog pogibije studentica: Novo okupljanje večeras ispred Zemaljskog muzeja

Protesti ispred Vlade KS zbog pogibije studentica: Novo okupljanje večeras ispred Zemaljskog muzeja

Grupa od desetak građana Sarajeva okupila se danas ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo tražeći njihove smjene zbog neadekvatnog rješavanja sigurnosne situacije u saobraćaju, javlja Anadolu Agency (AA).

Direktni povod okupljanja je smrt dvije studentice, koje su sinoć poginule u saobraćajnoj nesreći u blizini Zemaljskog muzeja u glavnom bh. gradu.

Jedna od učesnica protesta Svjetlana Nedimović, koja je sebe predstavila kao građanku Sarajeva, rekla je da je sramota da ljudi iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine dolaze u glavni grad na studiranje “da poginu”.

“Spontano smo se okupili i ovo je naša prva reakcija. Okupili smo se da podsjetimo Vladu šta joj je posao i tražimo ostavku Vlade, premijera i smjene u MUP-u”, rekla je Nedimović.

Ona je kazala da će se građani Sarajeva i večeras okupiti ispred Zemaljskog muzeja, kod mjesta gdje se nesreća dogodila.

Građani Sarajeva ispred zgrade Vlade KS su u rukama držali papire na kojima je pisalo “tražimo ostavke”.

Policija traga za Sanjinom Sefićem, a preminule su studentice Selma A. i Edita M.

 Policijski službenici MUP-a KS još uvijek tragaju za vozačem koji je sinoć u Sarajevu usmrtio dvije studentice. Kako saznajemo, riječ je o 25-godišnjem Sanjinu Sefiću koji je od ranije poznat policiji, piše Klix.ba.
 
Sefić je 2010. godine učestvovao u tuči ispred kafića “Que Pasa” na Džidžikovcu u Sarajevu, kada je došlo i do pucnjave, a tom prilikom je zadobio ubodne rane nožem. Nezvanično saznajemo da je policiji bio poznat još dok je bio tinejdžer i da je pritvaran nekoliko puta.

Sefić je sinoć vozeći velikom brzinom ulicom Zmaja od Bosne kod Zemaljskog muzeja udario automobilom Golf VI crne boje studentice iz Bosanske Krupe i Bugojna Editu M. i Selmu A.

Edita i Selma su se prije dva dana vratile u Sarajevo kako bi nastavile svoje fakultetske obaveze. Bile su najbolje prijateljice i cimerke. Njihovi prijatelji na društvenim mrežama poručuju kako je riječ o uzornim studenticama i djevojkama te duboko žale za njima.

Jedna je preminula sinoć oko 21:40 na mjestu nesreće, dok je druga preminula oko ponoći nakon višesatnih pokušaja i napora ljekara da je spase.

Bile su studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

Detalji tragične nesreće u Sarajevu: Vozač prošao kroz crveno jureći 100 km/h

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) još uvijek tragaju za vozačem koji je sinoć kod Zemaljskog muzeja usmrtio dvije pješakinje, a kako je za Klix.ba potvrdila osoba koja je prisustvovala vršenju uviđaja, on je prošao na crveno svjetlo jureći više od 100 kilometara na sat.
 
Vozač automobila Golf VI crne boje se velikom brzinom kretao ulicom Zmaja od Bosne od Dolac Malte prema centru grada, a kod Muzeja je usmrtio dvije ženske osobe – studentice iz Bosanske Krupe i Bugojna.

“Vozilo se brže od 100 km/h kretalo ulicom Zmaja od Bosne od Dolac Malte prema centru grada i na obilježenom pješačkom prijelazu je usmrtio dvije pješakinje. Prelazeći zeleno svjetlo na pješakom prijelazu jedna osoba je preminula na mjestu događaja, a druga iza ponoći tokom pokušaja reanimacije”, kazao je naš sagovornik i dodao kako su na mjestu događaja ostali brojni polomljeni dijelovi automobila.

Dodao je kako je na osnovu tih dijelova izvršena identifikacija na mjestu događaja te je policija došla do određenih saznanja o kojoj osobi bi konkretno moglo biti riječ.

Kako nezvanično saznajemo, riječ je o Sanjinu Sefiću koji je povratnik u kršenju zakona i izvršenju krivičnih djela, , piše Klix.ba.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top