Vijesti iz zemlje

Protest u Bugarskoj: Mladi ležanjem na ulici protiv neodgovornih vozača

Grupa od blizu 100 demonstranata okupila se u centru bugarske prijestolnice Sofije i protestirala protiv “neodgovornih vozača” koji uzrokuju nesreće i sve tragičnije posljedice, javlja Anadolu Agency (AA).

 

Demonstranti su se organizirali posredstvom društvenih mreža na internetu, a njihov moto je “Sedam miliona razloga za odgovorno korištenje vozila”. Protesti su održani na Trgu Aleksandra Navskog, a demonstranti su na kraći period legli na cestu i blokirali saobraćaj.

Predvodnici demonstranata su kazali da je u saobraćajnim nesrećama tokom 2014. godine u Bugarskoj život izgubilo najmanje 655 osoba, među kojima 33 djece.

“Prošle godine sam u saobraćajnoj nesreći izgubio člana porodice. Zvijeri u saobraćaju su ubile 33 djece. Mi smo protivnici tih neodgovornih učesnika saobraćaja koji izazivaju nesreće”, kazao je jedan od demonstranata Aleksandar Monev.

Predsjednik Udruženja porodica stradalnika u saobraćajnim nesrećama Vladimir Todorov je izjavio da je današnji skup početak procesa borbe protiv neodgovornih vozača.

“Neodgovorni vozači svake godine u crno zavijaju brojne porodice. Moramo ukazivati i upozoravati na to”, kazao je Todorov.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button