Književni kutak

Promocija knjige “Vruć krompir” autorice Adise Tufo

Na promociji će govoriti recenzenti Mladen Perišić, novinar i poduzetnik iz Crne Gore, Lejla Tutić, bosanskohercegovačka spisateljica i motivacioni govornik, urednice knjige Lejla Tufo i Ilma Softić, a kao posebne goste Artbook biblioteka pozvala je prof. dr.Sabinu Kršlak Šehić, profesoricu na Fakultetu za menadžment i poslovnu ekonomiju i na Fakultetu za javnu upravu, te gosp.Mirsada Jašarspahića, predsjednika Privredne komore FBiH. Također će biti još nekoliko zanimljivih gostiju, koje će ovu večer učiniti posebnim.

Autorica piše o izazovima s kojima se suočila u poduzetništvu, piše o strasti prema poslu kojeg radi, ljubavi prema ljudima i lijepoj riječi, ali i o stereotipima i predrasudama sa kojima se svakodnevno suočava.

Ova knjiga, u izdanju Artbook biblioteke, opus je priča koje je autorica dijelila sa javnosti putem web stranice adisatufo.ba i satkana je od mnogobrojnih intervjua koje je dala za bosanskohercegovačke medije na temu poduzetništva i žena u biznisu.

“Razmišljajući o ženama koje mijenjaju svijet mogu bez zadrške reći da su Adisa, ova knjiga, katalizator koji će kad tad dovesti do bolje sutrašnjice o kojoj pošteni, nekorumpirani, radišni, poduzetni i sposobni sanjaju”, kazala je Sanela Dropulić, uspješna hrvatska poduzetnica i recenzetica ovog djela.

akos.ba

Povezani članci

Back to top button