Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Projekat uzgoja, otkupa i klanja kurbana prezentiran u Zvorniku

Projekat uzgoja, otkupa i klanja kurbana prezentiran u Zvorniku

Projekat uzgoja, otkupa i klanja kurbana kojeg vodi Rijaset Islamske zajednice predstavljen je u Zvorniku je 02. aprila 2015. godine.

 

Uzgajivačima stoke sa područja Zvornika  govorili su  Bilal Memišević,  šef Odjela za ekonomske poslove Uprave za ekonomske i financijske poslove, sekretar Muftijstva tuzlanskog Muhamed ef. Hasanspahić i Mehmedalija ef. Čandić, pomoćnik direktora za učenički dom Behrambegove medrese iz Tuzle. Domaćini su bili glavni imam Medžlisa Haris ef. Mustajbašić i predsjednik Izvršnog odbora Mustafa Muharemović. Cilj afirmacije projekta uzgoja, otkupa i klanja kurbana je pomoć održivom povratku. O zainteresovanosti za prezentaciju projekta uzgoja, otkupa i klanja kurbana govori činjenica da je sala Medžlisa Islamske zajednice Zvornik bila prepuna.

Prisutni su obradovani ovim projektom koji im omogućava siguran plasman stoke. Koliko je projekat važan i koliko ulijeva optimizam među povratnike govori mišljenje Mehdina Mehmedovića koji je kazao da je ovo do sada najozbiljnija akcija kojom se pomaže održiv povratak i razvoj.

M.M.

rijaset.ba

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top