Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Projekat „Upoznaj Poslanika milosti“ – Učenici građane Bugojna počastili kolačima

Projekat „Upoznaj Poslanika milosti“ – Učenici građane Bugojna počastili kolačima

Učenici povodm Poslanikovog, a.s., rođendana, građane počastili kolačima

 

Pošto se nalazimo u mjesecu rebiu-l-evvelu, mjesecu u kojem je rođen posljednji Božiji poslanik, Muhamed, s.a.v.s., vjeroučitelj Saudin Cokoja sa osam učenika OŠ „Gornji Vakuf“, građane Bugojna počastili su domaćim kolačima.

Projekat pod nazivom „Upoznaj Poslanika milosti“, sproveden je u tek otvorenom tržnom centru „Bingo“ u Bugojnu. Ovom prilikom, učenici su bili obučeni u majice na kojima su bile ispisane poslaničke poruke:

„Poslanik u mom srcu“,

„Ponosni smo na našeg Poslanika“,

„Volimo te Božiji poslaniče“,

„1445 salavata u mom srcu“ i

„Donesi salavat, obraduj srce!“

 

Inače, jedan od dobrotvora, uradio je 30 ovakvih majica za čitav razred, IV2. Svako od posjetilaca, dobio je besplatan kolač a uz kolač i jedan edukativni letak „Upoznaj Poslanika milosti.“, a za ovaj projekat, štampano je 200 letaka. Građani su kroz letak, mogli ukratko da se upoznaju sa ličnošću Poslanika, a.s., kakav je bio njegov odnos prema djeci, komšijama, nemuslimanima, prirodi, suprugi, siromašnima i životinjama.

 

Vjeroučitelj, Saudin Cokoja, zahvaljuje se generalnom direktoru “Binga” koji je rado dozvolio da se odradi ovaj projekat, A kolače za ovaj hairli projekat, spremile su vrijedne učiteljice:Ervina, Edina, Semra, Jesenka, Amra I Nermina, odnosno kolegice koje rade sa vjeroučiteljom Saudinom, te im se on i na ovaj način zahvaljuje na suradnji. A posebno ide zahvala vrijednim učenicima, koji su, iako na raspustu, rado pristali da obraduje naše građane povodom Poslanikovog, a.s., rođendana.

 

Akos.bA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top