Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Projekat Osnovna.ba predstavljen u Osnovnoj školi “Grbavica1” Sarajevo

Projekat Osnovna.ba predstavljen u Osnovnoj školi “Grbavica1” Sarajevo

Kako bi naša djeca išla u korak sa vremenom i kako bi im omogućili što kvalitetnije znanje i obrazovanje naš direktor škole, prof. Omer Begović , se za to potrudio i dao priliku da učenici, roditelji i nastavnici naše škole mogu koristiti sve sadržaje koje nudi stranica Osnovna.ba.
Jedan od osnivača projekta Osnovna.ba, Nermin Hadžić je u utorak, 15.12.2015.godine u prostorijama naše škole prezentirao inovativno edukativnu platformu Osnovna.ba, koja pomaže učenicima viših razreda osnovnih škola da brže i bolje nauče, razumiju i savladaju gradivo, jer je prepoznao našu školu i menadžment škole na čelu sa direktorom Omerom Begovićem, kao školu koja već koristi inovativne pristupe u nastavi, e-školi, te koristi savremenu tehnologiju u nastavi , primjenom SOLE metode, te je izražio želju da naši učenici imaju pristup i njihovom sistemu, i ukazao na kvalitetno i sigurno korištenje interneta i provođenje slobodnog vremena.

Projekat Osnovna.ba pokrenut je 2015. godine od strane firme Tree D One d.o.o. Sarajevo. Trojica prijatelja koji su se upoznali prije sedam godina za vrijeme studiranja, odlučili su da svoje znanje, iskustvo i novac preusmjere u Bosnu i Hercegovinu i na taj način pomognu njenim građanima i ponude nešto novo.
Ideja projekta Osnovna.ba rodila se prije mnogo godina, a tehnički se razvijala posljednje tri godine.
Osnovna.ba je inovativna edukativna platforma koja pomaže učenicima viših razreda osnovnih škola da brže i bolje nauče, razumiju i savladaju gradivo.

Sistem je namijenjen edukaciji učenika viših razreda osnovne škole (od 5. do 9. razreda).
Online edukacija je budućnost, a ovaj sistem Vam omogućava da i Vi budete dio nje.
Osnovna.ba je bazirana na naprednom tehnološkom sistemu jedinstvenom u regionu. Uz pomoć novih tehnologija i edukativne platforme želimo da što efikasnije prenesemo znanje učenicima osnovnih škola.
Naša misija je da kreiramo sigurno mjesto na internetu koje učenicima omogućava postizanje maksimalnih rezultata. Želimo da znanje bude dostupno svima na brz, jednostavan i jeftin način. Cilj nam je da unaprijedimo proces učenja kod svakog pojedinca.
Želimo da uklonimo strah od teških lekcija i svima omogućimo da bez stresa i nervoze uče i savladaju željeno gradivo. Želimo da svi mogu birati kada i gdje će učiti.

Platforma Osnovna.ba nudi sigurno mjesto na internetu, mjesto koje nudi edukaciju, afirmaciju, ali i zabavu i izazov.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top