Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Projekat dvojice turskih studenata: U Sarajevu otvoren “Svijet čokolade”

Projekat dvojice turskih studenata: U Sarajevu otvoren “Svijet čokolade”

Svečanim otvorenjem caffe-slastičarne “Svijet čokolade”, danas je Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine postalo bogatije za još jednu elegantnu slastičarnu koja će gađanima pružiti bogatu ponudu čokoladnih proizvoda

 Svečanim otvorenjem caffe-slastičarne “Svijet čokolade”, danas je Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine, postalo bogatije za još jednu elegantnu slastičarnu koja će gađanima pružiti bogatu ponudu čokoladnih proizvoda, javlja Anadolu Agency (AA).

Caffe-slastičarna je otvorena u ulici Hamdije Kreševljakovića, u samome centru grada, a radi se o ugostiteljskom objektu koji su pokrenula dvojica turskih studenata, koji su se školovali u Sarajevu, a nakon toga ostali živjeti u ovom gradu.

Radi se o veoma modernom i elegantnom lokalu, ukrašenom starim fotografijama grada Sarajeva, što posjetiocama zasigurno obećava poseban užitak prilikom degustiranja čokoladnih proizvoda.

Vlasnici slastičarne kažu da će gosti, pored raznovrsnih čokoladnih prizvoda, imati priliku probati i veliki broj toplih i hladnih napitaka, među kojima i poznati turski čaj. 

Svečanom otvorenju caffe-slastičarne prisustvovao je ambasador Republike Turske u BiH Cihad Ergina, sa suprugom, kao i mnogobrojni gosti. 

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top