Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Kupujmo domaće i halal > Proizvedeno u Hrvatskoj: U čaju od brusnice ima 0,5 % brusnice

Proizvedeno u Hrvatskoj: U čaju od brusnice ima 0,5 % brusnice

(Ne) svjesno kršenje novinarskog i ljudskog prava i pravila da se čuje i druga strana priče te da se analiziraju slični proizvodi drugih kompanija nanešena je ogromna šteta pomenutom proizvođaču.

Na ovaj način je autor u svom tekstu djelovao kontra svojih, nadamo se pozitivnih namjera i želja za boljim i pravednijim društvom.

Ovom prilikom ne želimo se osvrtati na ostatak teksta i rigidno i neobjektivno generalisanje lošeg stanja.

Da, autor je u pravu da su vrijednosti u našem društvu narušene, da dominira korupcija, nepotizam, mito, neodgovornost, ali definitvno na ovaj način se stanje jednog društva neće popraviti.

Proizvođač: Frank Hrvatska
Proizvođač: Franck Hrvatska

Osuđivanje ili odricanje od dijela društva koje ima drugačije vrijednosti od nas, u ovom slučaju od strane autora pomenutog teksta, ne ide njemu na čast.

Bosanskohercegovačkom društvu je bitan i potreban svaki njegov član, građanin, bez obzira koje je društvene, političke, vjerske, književne, spolne orjentacije… Samo zajedno kroz uvažavanje naših razlika možemo pobjediti zlo koje ugrožava prava svih nas, a to je u prvom redu društvena nepravda zbog koje i mladi i stariji, i (ne)vjernici odlaze iz svoje domovine.

Nisam upratio da je profesor pisao na sličan način o nepotrebnom uvozu vode i sokova u Bosnu i Hercegovinu ili hljeba i peciva kojih je prošle godine uvezeno u vrijednosti 120. mil KM. Ako niste pisali, red bi bio da nas počastite tekstom takve tematike.

P.S.

U prilogu su slike drugih proizvođača čaja od brusnice sa udjelom brusnice manje i više od  1 %.

Proizvođač: Bonito Prnjavor
Proizvođač: Bonito Prnjavor

P.S.

Ima i nešto pozitivno u ovoj priči. Drago mi je da je profesor tek u sijedim godinama se upoznao sa brusnicom, odnosno da mu nije ranije trebala. Ja sam već u prvih par mjeseci braka saznao sve finese (ne)kvalitete brusnice i smatrao sam dijelom opće kulture da brusnica za medicinske svrhe se kupuje ili u apoteci ili u nekoj prodavnici zdrave hrane ili da se nabavi od rodbine koja živi blizu ili ide na Vranicu. Izgleda da sam bio u zabludi ili je ovdje brusnica koletaralna žrtva nečijih frustracija.

Ovom prilikom apelujem na nadležne da se neopravdani i štetni izljev frustracija u javni prostor definiše kao zagađenje javnog prostora/površine i da se uvedu preventivne mjere da se ovakva praksa koja dominira u javnosti određenim prevenira i smanji.

Kupujmo domaće, ali kvalitetno!

Piše: Voloder Sanadin

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top