Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Promo i katalozi > Prilika ponovo kuca: Prijavite se na novi ciklus TAKT akademije

Prilika ponovo kuca: Prijavite se na novi ciklus TAKT akademije

takt-akademija

Fondacija Hastor u saradnji sa Prevent grupacijom u Bosni i Hercegovini i ove godine pokreće program TAKT akademije. Nakon uspješne implementacije dva ciklusa obuke za mlade lidere u autoindustriji, koji su rezultirali sa 550 obučenih i 300 zaposlenih osoba, TAKT akademija otvara svoja vrata za nove polaznike.

„Kao grupacija uvijek gledamo da sve naše aktivnosti, akcije i rezultati budu dugoročno održivi. Tako je bilo i sa ovim projektom. Kroz TAKT akademiju u samo posljednjoj godini više stotina ljudi je obučeno i veliki dio njih je zaposlen, bilo u pogonima ili u režiji proizvodnje, dakle na održivim radnim mjestima, u Preventu ili u nekim našim partnerskim kompanijama“, izjavio je Seid Fijuljanin direktor Fondacije Hastor.

Akademija nudi sistematičan pristup prilagođavanja obrazovnog sistema potrebama tržišta rada. Na osnovu istraživanja koje je provela Fondacija Hastor u saradnji sa partnerima napravljen je program kroz koji će polaznici u toku obuke koja traje do dva mjeseca dobiti znanje, vještine i praksu neophodne za potrebe rada u automobilskoj industriji kao i industrijama namještaja, tekstila i mode. Prijavljene potrebe za kadrovima su raspoređene po stepenu stručne spreme, te su dodate osnovne informacije o znanjima, vještinama i kompetencijama potrebnima za obavljanje navedenih poslova. Više informacija možete pronaći na http://takt.ba/pregled-kadrovskih-potreba/.  

Cilj programa je obezbijediti obuku i ljudske resurse čije će znanje i vještine biti prilagođene sa najnovijim tehnologijama u nekim od vodećih kompanija u Bosni i Hercegovini i regionu.

Poziv za prijave je otvoren na linku PRIJAVA, a sve potrebne informacije kandidati mogu dobiti na www.takt.ba.

Također pogledajte i zanimanja obuhvaćena ovim pozivom u sektoru PROIZVODNJA i ADMINISTRACIJA.

Proces selekcije i intervjuiranja bit će realizovan po gradovima/lokacijama. Uspješni aplikanti bit će kontaktirani, a vezano za organizaciju procesa intervjuiranja. Samo aplikacije koje sadrže sve tri komponente poziva (prijavni formular, CV, pismo motivacije) bit će uzete u razmatranje.

Za dodatne informacije kontaktirajte: [email protected]

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top