Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Prijem diplomata u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH

Prijem diplomata u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH

Prijem diplomata u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH

 U prostorijama Olimpijskog muzeja u Sarajevu upriličen je doručak za ambasadore Evropskih zemalja u BiH, učesnica EYOF 2019. Doručak su zajednički organizovali EYOF 2019 Sarajevo & Istočno Sarajevo i Olimpijski komitet BiH.

Ovom prilikom, ambasadorima je predstavljen projekat EYOF 2019, mogućnosti njihovog angažmana na projektu, kao i mogućnost učestvovanja na Ceremonijama otvaranja i zatvaranja Festivala.

„Cilj uključivanja međunarodne zajednice u projekat EYOF 2019 je podizanje svijesti o događaju EYOF 2019 među ambasadama i međunarodnom zajednicom u Sarajevu. Naša glavna ambicija je uspostavljanje efikasnog i snažnog partnerstva sa diplomatskim korom, kao i sa cijelom srodnom zajednicom koja podržava Festival u njegovoj misiji da uspije. Stoga želimo da pozovemo i podstaknemo sve vas da igrate aktivnu i važnu ulogu u pružanju podrške mladim sportistima iz evropskih zemalja uživajući u iskustvu svjedočenja i učestvovanja u EYOF 2019“, poručili su iz EYOF 2019.

Radni sastankom rukovodili su Jakub Nesnidal, predstavnik Inernacionalne zajednice EYOF 2019 i Jasmin Ademović, marketing menadžer EYOF 2019. Prisutnima su se obratili direktor „EYOF 2019“ d.o.o. Senahid Godinjak i generalni sekretar OK BiH Said Fazlagić.

„Tim EYOF-a 2019 bi bio zaista zadovoljan ako bi predstavnici ambasada mogli učestvovati na ceremonijalnim i protokolarnim događajima, kao što su dobrodošlica sportistima njihove zemlje u Sarajevu, kada bi učestvovali u ceremonijama dodjele medalja ili pozvali svoju nacionalnu delegaciju u Ambasadu na sastanak ili druženje“, rekao je Senahid Godinjak.

Sekretar OK BiH naglasio je da ovaj projekat može poboljšati saradnju Ambasada i nacionalnih olimpijskih komiteta.

„Smatramo da će pozivanje i dovođenje osvajača medalja iz 1984. godine ili bilo kojih poznatih učesnika iz vaše zemlje biti odlična promocija takmičenja kao i zemlje koju vi predstavljate u Bosni i Hercegovini“, poručio je Fazlagić.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top