Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Prije tri godine smo igrali Svjetsko prvenstvo u Kataru, a danas nismo sigurni ni u igranje baraža

Prije tri godine smo igrali Svjetsko prvenstvo u Kataru, a danas nismo sigurni ni u igranje baraža

Slučaj “Nuić”  je tema koja je  nekoliko prethodnih dana bila prisutna u svim bosanskohercegovačkim medijima. Naime, nakon pobjede Bosne i Hercegovine nad reprezentacijom Švicarske u odlučujućem meču koji je naše najbolje rukometaše trebao odvesti u baraž za igranje u novo doigravanju za  veliko takmičenje, reprezentacija Švicarske se žalila na propust delegata i organizatora tražeći da se utakmica registruje 0:10  u njihovu korist, jer Nuić nije bio registrovan u zvaničnom zapisniku.

Sigurno je da se ovakve situacije ozbiljnim rukometnim savezima ne bi mogle dogoditi, ali eto, Rukometnom savezu BiH i delegatu iz Slovenije se ova veoma velika greška koja nas može koštati neigranja baraža dogodila.

Zanimljivo je istaći i to da je upravo naša rukometna reprezentacija u ovom periodu prije tri godine igrala na svom prvom velikom takmičenju – Svjetskom prvenstvu u Kataru, a slične brige koje nas more danas su izgledale kao “šala”.

U odigranih pet susreta u Kataru, izgubili smo od Hrvatske, Makedonije, Tunisa i Hrvatske, a pobijedili smo reprezentaciju Irana.

Iako se ne možemo baš pohvaliti sa dobrim rezultatima na Svjetskom prvenstvu u Kataru, oni su ipak do sada najsvijetlija tačka našeg rukometa,

Prije tri godine smo vjerovali u plasman u drugu fazu, a danas nam više ni baraž ne djeluje kao izgledna opcija.

 

Za Akos.ba priredio: Admir Lisica

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top