Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Sportske i ekološke aktivnosti > Prijatelji prirode i zdravog života na djelu: Podjela letaka u OŠ Fatima Gunić

Prijatelji prirode i zdravog života na djelu: Podjela letaka u OŠ Fatima Gunić

Dana (25.09.2014) su nastavljene aktivnosti na projektu „Prijatelji prirode i zdravog života na djelu“ kojeg realizira Udruženje Bulbul, a finansira Općina Novi Grad i partneri.

Izvršena je podjela letaka u OŠ Fatima Gunić na Alipašinom polju.  

Udruženje Bulbul se posebno zahvaljuje direktoru OŠ Fatima Gunić Hajrudinu Ćupriji i nastavnici Jasmini Ćosić na dosadašnjoj saradnji.

 

Podsjećamo, početak projekta je bio u subotu u sali Vijeća Općine Novi Grad Sarajevo kad je održana tribina „Prijatelji prirode i zdravog života na djelu“.

U sklopu projekta pored tribine planirana je sadnja sadnica, akcija čišćenja, podjela letaka i izlet uz prigodne nagrade za sve učesnike. Ciljna grupa su stariji osnovci i srednjoškolci sa područja Općine Novi Grad Sarajevo, a generalni cilj projekta je podizanje svijesti građana u odnosu prema prirodi i okolini i promoviranje zdravog načina života.
„Zadovoljstvo je bilo prisustvovati tribini na kojoj su mladi pokazali interes da nauče nešto novo o zaštiti njihove okoline i raduje nas činjenica da dolaze nove generacije koje će biti nosioci pozitivnih promjena u našem društvu“, istako je koordinator projekta Amer Osmanković.
Na tribini su se prisutnima obratili Ekrem Čelebić, prof. dr Muharem Adilović i Mirza Selimbegović.

Nosilac ovog projekta kojeg finansira Općina Novi Grad Sarajevo je Udruženje “Bulbul“ koje će u saradnji sa KJKP Park i KJKP Rad realizirati planirane aktivnosti do kraja ovog mjeseca.

Projekat je podržao Rijaset IZ u BiH, a medijski pokrovitelj je portal Akos.bA.

 

Svi oni koji se žele uključiti ili podržati projekat mogu nam se pronaći na Facebook grupi projekta:

Prijatelji prirode i zdravog života na djelu

 

Pripremio:  Sanadin Voloder

Akos.bA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top