Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Sportske i ekološke aktivnosti > Prijatelji prirode i zdravog života na djelu: Bajramska akcija čišćenja MZ Dobroševići-Bojnik

Prijatelji prirode i zdravog života na djelu: Bajramska akcija čišćenja MZ Dobroševići-Bojnik

 Udruženje Bulbul nastavlja aktivnosti na projektu „PRIJATELJI PRIRODE I ZDRAVOG ŽIVOTA NA DJELU“ kojeg finansira Općina Novi Grad i partneri.
Za petak 03.10.2014. godine organizuje se bajramsko čišćenje mahala u mjesnoj zajednici Dobroševići u saradnji sa lokalnim džematima.

Svi zaniteresovani se mogu javiti na Facebook event: 

Bajramsko Ciscenje Mahala
 
Podsjećamo, početak projekta je bio u subotu (20.09.2014.) u sali Vijeća Općine Novi Grad Sarajevo kad je održana tribina „Prijatelji prirode i zdravog života na djelu“.
U sklopu projekta pored tribine planirana je sadnja sadnica, akcija čišćenja, podjela letaka i izlet uz prigodne nagrade za sve učesnike. Ciljna grupa su stariji osnovci i srednjoškolci sa područja Općine Novi Grad Sarajevo, a generalni cilj projekta je podizanje svijesti građana u odnosu prema prirodi i okolini i promoviranje zdravog načina života.
„Zadovoljstvo je bilo prisustvovati tribini na kojoj su mladi pokazali interes da nauče nešto novo o zaštiti njihove okoline i raduje nas činjenica da dolaze nove generacije koje će biti nosioci pozitivnih promjena u našem društvu“, istako je koordinator projekta Amer Osmanković.
Na tribini su se prisutnima obratili Ekrem Čelebić, prof. dr Muharem Adilović i Mirza Selimbegović.
Nosilac ovog projekta kojeg finansira Općina Novi Grad Sarajevo je Udruženje “Bulbul“ koje će u saradnji sa KJKP Park i KJKP Rad realizirati planirane aktivnosti do kraja ovog mjeseca.
Projekat je podržao Rijaset IZ u BiH, a medijski pokrovitelj je portal Akos.bA.

Pridružite nam se u Facebook grupu projekta:

 Prijatelji prirode i zdravog života na djelu

Piše: Sanadin Voloder

 

Akos.bA

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com