Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Priča iz Konjica: “Naše je samo ono što dajemo”

Priča iz Konjica: “Naše je samo ono što dajemo”

Još uvijek postoje dobri ljudi

Dokaz za to je humanista i patriota Isa Džino iz Konjica.
Isa je ove godine odlučio da pokloni jedan nov racunar za 27 noć ramazana, te je zamolio svoje prijatelje statusom na Facebooku da mu pomognu, da mu predlože hairli dijete kojem je potreban računar a nije u mogućnosti da ga kupi. Odmah poslije objave satusa počeli su pristizati prijedlozi od prijatelja kome da pokloni računar, međutim dobio je više prijedloga već što se nadao (oko 30), a računar jedan na raspolaganju.

Tako da je odlučio poklonuti dva računara. Isto je uradio i pred Kurban-bajram, zamolio prijatelje za pomoc da mu predlože dijete za poklon, te je ovaj put poklonuo tri računara, jedan u Jablanicu, drugi u Mostar i treći u Konjic.

“Nadam se da sam vratio osmijeh djeci kojoj je bila životna želja da imaju računar, a nisu bili u stanju da ga kupe zbog loše materijalne situacije u kojoj se nalaze njihove porodice, nadam se da će im pomoći u daljnjem školovanju te da ga neće koristiti samo za Facebook” – govori nam Isa kroz osmijeh
Cilj mi je dati onoliko koliko mogu pa čak i više i tako pomoći onima koji su u stanju potrebe kao i to da ostvarim pozitivan utjecaj na društvo kako bi se još neko sjetio da pomogne djecu koja su u lošoj matrijalnoj situaciji.
Ovo je samo jedan u nizu projekata koje je Isa realizovao.
Isa pruža pomoć socijalno ugroženim porodicama onoliko koliko je u mogućnosti.
Među nedavnim uspiješno okončanim akcijama između ostalih je i pomoć dječijem selu u Sarajevu, Ispuni mi želju.
Pomagao je mnoge socijalne slučajeve kao i učesnik mnogih akcija prikupljanja pomoći za liječenje oboljelih.

Isa ima i poruka za kraj, a ona glasi:

„Bogati smo onoliko koliko djelimo tj. naše je samo ono što dajemo drugima, bogatstvo nije u skupim automobilima, kućama, vikendicama, bogatstvo je u srcu, ako smo siromasni u srcu džaba nam sva ta materijalna „bogatstva“. Čovjek kad umre ne nosi sa sobom niti auto niti kuću niti bilo šta osim dobrih odnosno loših djela, zato poručujem svima da se malo preispitaju koliko su bogati???
Na kraju bi se zahvalio Bogu koji je omogucio da pomazem druge.

Nama samo ostaje da se zahvalimo na ovom humanom djelu te poželimo uspijeh i što više ovakvih djela donatoru kao i djeci kojoj su ovim cinom uljepšani Bajrami.

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top