Moj vrtVijesti iz zemlje

Prezentacija projekta „Urbana poljoprivreda”

Općina Novi Grad Sarajevo u saradnji sa Turskom razvojnom agencijom TIKA organizira prezentaciju projekta „Urbana poljoprivreda”, u vijećničkoj sali Općine, u ponedjeljak 25. marta, u 17 sati.

Projekat „Urbana poljoprivreda“ prezentira iskorištavanje balkona u stambenim zgradama za intenzivnu biljnu proizvodnju, koja vertikalnim sistemima proizvodnje višestruko povećava iskorištenu površinu i na taj način omogućava domaćinstvima da više konzumiraju svježu hranu i ostvare uštede u budžetu.

U ime TIKA-e projekat će predstaviti koordinator projekta prof. dr. Lutvija Karić i mr. Petar Glamočija. Nakon predavanja prisutni će ispuniti upitnike koji će omogućiti izbor potencijalnih korisnika projekta pri čemu će se u obzir uzeti socijalno osjetljive kategorije stanovništva.

Korisnici koji budu odabrani dobit će vertikalni, intezivni sistem za proizvodnju hrane, supstrat i sjeme, a bit će im uručeni i priručnici za urbanu poljoprivredu.

Građani koji su zainteresirani za projekat “ Urbana poljoprivreda” mogu se prijaviti putem e-maila poljoprivreda1@novigradsarajevo.ba ili telefoskog broja 033 291-253.

akos.ba

Povezani članci

Back to top button