Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Prevent grupacija pozitivan primjer ulaganja u Srebrenicu

Prevent je prije četiri godine plasirao jednu od najznačajnijih investicija u Srebrenici, otvorivši novi pogon i zaposlivši preko 70 radnika, a saradnja s UNDP-om je ostvarena kroz obuku radne snage.

Prevent grupacija pozitivan primjer ulaganja u Srebrenicu

Na konferenciji koja je danas održana u Sarajevu, u organizaciji UNDP BiH i Ambasade Kraljevine Holandije, investicija i poslovanje Prevent grupacije u Srebrenici izdvojeno je kao jedan od uspješnih pozitivnih primjera ulaganja u ovaj dio BiH.

Danas Prevent grupacija u Srebrenici djeluje kroz dvije članice, Prevent Components i Prevent Srebrenica i pri tome zapošljava preko 200 uposlenika.

“Prevent grupacija već odavno djeluje na prostoru cijele BiH s ciljem da bude pokretač promjena i snaga bh. ekonomije. Kao društveno odgovorna kompanija smatrali smo da je ovom dijelu Bosne i Hercegovine jako potreban ekonomski razvoj. Jedan od ciljeva vladinih/nevladinih institucija i svih nas koji živimo u BiH jeste održivi povratak, pomirenje i stabilizacija. Da bi se to realizovalo ekonomija treba da bude na prvom mjestu. Svakako da je UNDP prepoznao taj pravac i jednim dijelom olakšao ulaganje u najvrjedniji kapital svake kompanije, a to su uposlenici i radna snaga”, istakao je direktor Prevent Components, Enes Hadžiahmić tokom učešća na panelu danas.

Konferencija ima za cilj promovirati rezultate i dobre prakse razvoja regije Birač kao i definirati osnovne izazove poslovanja te pronaći rješenja za prevazilaženje istih.

akta

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com