Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Promo i katalozi > Preuzmite besplatno porodični kalendar/planer za 2016. g. i bojanke sa porukama o lijepom ponašanju

Preuzmite besplatno porodični kalendar/planer za 2016. g. i bojanke sa porukama o lijepom ponašanju

Hvala Milostivom Stvoritelju na svakoj blagodati kojom nas daruje.

Sretni smo što Vas možemo obavijestiti da je Albabi tim uspiješno završio izradu porodičnog, zidnog kalendara/planera i bojanke, koji promovišu neke od osnovnih islamskih vrijednosti i ponašanja prema Allahu dž.š., nama samima, drugim ljudima i okolini u kojoj živimo. Glavni sponzor projekta bila je fondaciji Muharem Berbić. Ostali sponzori podrzali su projekat preko launchgood kampanje ili direktno preko našeg žiro računa. Hvala svima!

 

Oba proizvoda su sada dostupna za samostalnu štampu i to na tri jezika: bosanskom, engleskom i njemačkom. (Fajlove možete preuzeti na kraju ove stranice ili ovdje.)

Ovom prilikom pozivamo roditelje, organizacije, udruženja, džemate, imame, vjerkse institucije da štampaju kalendar sebi i drugim.

Kalendar/Planer sa porukama o lijepom ponašanju

Svaki list u kalendaru/planeru sadrži ilustraciju sa jedanim pažljivo odabranim, kratkim ajetom ili hadisom koji opisuje pozitivno ponašanje. Osim toga, svaki list sadrži prostor za planiranje zajedničkih porodičnih aktivnosti kao što su kućne obaveze, školske aktivnosti, izleti, putovanja, kupovina, posjete ljekaru, planiranje jelovnika i dr.

Da biste što bolje iskoristili ovaj kalendar/planer, Albabi vam savjetuje sljedeće:

Na početku svakog mjeseca održite sastanak na kojem će svi članovi porodice zajedno isplanirati aktivnosti za naredni mjesec. Uključite cijelu porodicu u planiranje – veća je vjerovatnoća da će tako svi izvršiti svoje zadatke. Navedite i nagrade za izvršene aktivnosti kako biste motivirali svoju djecu da usvoje određena pozitivna ponašanja. Svaki dan razgovarajte o lijepom ponašanju koje prezentiraju ilustracije kalendara. Ponavljajte određeni hadis ili ajet kako bi ga djeca zapamtila.

Dječija bojanka sa porukama lijepog ponašanja

Dječija bojanka je dodatak kalendaru. Ona sadrži ilustracije iz kalendara prilagođene za bojenje. Bojenjem slika iz bojanke i smišljanjem različitih priča, želimo da djeca razvijaju kreativnost. Da biste što bolje iskoristili ovu bojanku, Albabi vam savjetuje da sa mališanima razgovarate o ilustracijama iz bojanke kako bi se dugo sjećali pozitivnog ponašanja koje one prezentiraju.

Projekat su osmislile i vodile: Merima Bejtagić-Makić i Ehlimana Hadžimejlić

Stručni saradnik: Dr hfz. Kenan Musić

Prevod na engleski jezik: Merima Bejtagić-Makić, Adna Pandžo i Maisarah Skaka

Prevod na njemački jezik: Belma Grošo, Remzija Delalić, Džana Mušić

Lektorica za bosanski jezik: Emina Tucaković

Ilustratorica: Nerma Dizdar

Dizajn i tehnička podrška: Fine Line d.o.o.

Projekat su podržali:

sponzori 


Mohammed Al-Rasheedi, Emir Bejtagić, Edhem Gigović, Saba Mustafa, Mediha i Nijaz Hadžimejlić, Remzija i Haris Delalić, Belma i Maid Grošo, Tarik Bekić, Andre Radomski i drugi anonimni donatori.

Upustvo za štampu:

Kako bi finalni proizvodi bili kvalitetni, preporučujemo da štampate prema sljedećim uputama:
Kalendar/Planer:Format je A3. Prve dvije stranice štampaju se obostrano na papiru mat 300 gr. Ostale stranice štampaju se jednostrano na papiru mat 135 gr. Kalendar uvezati spiralnim uvezom.
Bojanka:Format bojanke je A4, položeno. Korice se štampaju na papiru 300 gr, mat. Bojanku štampati obostrano i uvezati klamerom.

Opširnije o projektu možete saznati ovdje te preuzeti orginalne materijele.

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com