Vi ste ovdje
Home > Ostalo > Obavijesti > Premijera spota “Devet heroja” o herojima Armije R. Bosne i Hercegovine

Premijera spota “Devet heroja” o herojima Armije R. Bosne i Hercegovine

Orden heroja oslobodilačkog rata je bilo najveće vojno odlikovanje Armije Republike Bosne i Hercegovine za vrijeme rata u BiH. Ovo priznanje je pripalo devetorici boraca Armije R BiH i to: Izet Nanić, Safet Hadžić, Mehdin Hodžić, Midhad Hujdur, Hajrudin Mešić, Safet Zajko, Enver Šehović, Adil Bešić i Nesib Malkić.

            Dževad Ibrahimović napisao je kasidu “Devet heroja” posvećenu herojima Armije R BiH, a otpjevao ju je i snimio Mustafa Isaković. Prepoznavajući značaj ovog projekta produkcijska kuća “ONE MOMENT STUDIO” iz Tuzle i Udruženje “NAŠ FILM” ekrenazirali su ovu priču u filmskoj formi koja predstavlja važan i vjeran prikaz dijela historije BiH koji će poslužiti, posebno našim budućim generacijama, da kolektivno suosjećamo, pamtimo i poštujemo teško vrijeme u kojem su naši borci i heroji dali svoje živote.

Na premijeri će se obratiti autor projekta Mustafa Isaković, federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata gospodin Salko Bukvarević i direktor Fonda Memorijala Suad Zijadić.

Premijera će se održati 17. novembra 2017. god, u 18:00 h,

Multimedijalna sala – Općina Novi Grad Sarajevo.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top