Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Preko 50.000 građana u srcu Sarajeva: Sve u znaku boja zastave BiH

Preko 50.000 građana u srcu Sarajeva: Sve u znaku boja zastave BiH

Sve prilazne ulice centru grada su blokirane dok velike grupe građana i dalje pristužu na plato Titove ulice koja je ispunjena do posljednjeg mjesta. Sve je u znaku boja zastave BiH, kape, šalovi, transparenti u čast dočeka košarkaša

  – “Svijet voli pobjednike” pjesma je koja večeras odjekuje iz srca Sarajeva dok preko 50.000 građana na ulicama proslavlja historijski uspjeh kadetskih košarkaša čiji dolazak se očekuje pred Vječnom vatrom, javlja reporter Anadolu Agency (AA).

Sve prilazne ulice centru grada su blokirane dok velike grupe građana i dalje pristižu na plato Titove ulice koja je ispunjena do posljednjeg mjesta. Sve je u znaku boja zastave BiH, kape, šalovi, transparenti u čast dočeka košarkaša.

Za večerašnji događaj zainteresovan je i veliki broj medijskih kuća dok događaj osigurava i mnoštvo policijskih službenika.

Na velikom razglasu Vječne vatre puštaju se navijačke pjesme te one koje veličaju BiH ali i Sarajevo.

Balkon sa kojeg će kadetski reprezentativci koji se u Sarajevo iz Litvanije vraćaju okićeni zlatnim medaljama, osvijetljen je i sve je spremno za spektakularnu proslavu.

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH u sinoćnjem finalu EP-a igranom u Kaunasu pobijedila je Litvaniju, rezultatom 85:83, te tako napravila svojevrsnu senzaciju postavši po prvi put kontinentalni šampion. 

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top