Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Ostale aktivnosti > Predstavnici AKOS-a uručili zahvalnicu ministru zdravstva Federacije BiH doc.dr. Vjekoslavu Mandiću

Predstavnici AKOS-a uručili zahvalnicu ministru zdravstva Federacije BiH doc.dr. Vjekoslavu Mandiću

Realizacija projekta pod nazivom “Haj'mo dati krv” u organizaciji Asocijacije za kulturu, obrazovanje i sport – AKOS Sarajevo je bila povod današnjeg sastanka predstavnika AKOS-a sa ministrom Federalnog ministarstva zdravstva doc. dr. Vjekoslavom Mandićem.

AKOS je u protekla dva mjeseca realizirao navedeni projekat uz finansijsku podršku Federalnog ministarstva zdravstva i Ministarstva finansija Kantona Sarajevo.

Delegaciju AKOS-a su činili zamjenik predsjednika AKOS-a Ekrem Čelebić i projekt menadžer Amer Osmanković dok su domaćini bili minstar Mandić i savjetnik u Ministarstvu zdravstva Vedran Marčinko.

Podpredsjednik AKOS-a se zahvalio ministru Mandiću na podršci te tom prilikom uručio zahvalnicu sa željom da i u budućnosti ostvarimo saradnju i na drugim projektima od značaja za našu zajednicu.

Ministar je istakao važnost učešća nevladinih organizacija u podsticanju i promociji zdravlja u našoj zemlji i potrebe da se u medijima više govori o tome.

Federalno ministarstvo zdravstva je postiglo značajne rezultate u unapređenju cjelokupnog zdravstvenog sistema u Federaciji BiH a posebno u oblastima: transplantacijske medicine, osposobljavanje medicinskih sestara u oblasti patronažnog rada, izrada zakonske regulative o medicinski potpomognutoj oplodnji, itd.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top