Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Kultura i obrazovanje > Predstavnici AKOS-a na edukaciji za nevladine organizacije o komuniciranju sa medijima

Predstavnici AKOS-a na edukaciji za nevladine organizacije o komuniciranju sa medijima

U hotelu Grand u Sarajevu održan je dvodnevni trening za predstavnike nevladinih organizacija iz Sarajeva, Brčkog, Bijeljnine i Goražda čija je svrha upoznavanje učesnike sa ključnim elementima i modelima javnog komuniciranja, te sticanje praktičnih znanja o načinima i formama komuniciranja sa medijima. Među učesnicima su bili i urednik portala Akos.ba Voloder Sanadin i podpredsjednik AKOS-a i član redakcije portala Esed Ivojević.

Namjera organizatora treninga jeste da unaprijede znanja i kapacitete NVO za kvelitetnije predstavljanje svojih postignuća u lokalnim zajednicama.

Udruženje/udruga BH novinari i Trening i konsalting organizacija Izbor plus provešće ukupno pet treninga za novinare i predstavnike nevladinih organizacija. U obukama će učestvovati 20 novinara i više od 80 predstavnika iz nevladinih organizacija iz cijele Bosne i Hercegovine.

Ciljevi obuka kao i samog projekta “Dijalog za budućnost” su stvaranje prostora za dijalog koji će omogućiti proces izgradnje razumijevanja u cijeloj zemlji, promoviranje suživota i poštivanje različitosti, kao i veće učešće mladih, obrazovnih i kulturnih organizacija i institucija u ovim procesima.

Predavači na seminaru su bili Borka Rudić i doc. dr. Seid Masnica.

Projekt “Dijalog za budućnost“ u BiH implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine, te uz finansijska sredstva Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira, odnosno Fonda za izgradnju mira (PBF).

Prilagođeno sa: bhnovinari.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top