Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Predstavnice Udruženja Pokret Majke enklave Srebrenica i Žepa u posjeti Vijeću Evrope

Predstavnice Udruženja Pokret Majke enklave Srebrenica i Žepa u posjeti Vijeću Evrope

Danas su predstavnice Udruženja Pokret Majke enklave Srebrenica i Žepa Munira Subašić i Kada Hotić u posjeti Vijeću Evrope u Strasbourgu gdje će imati niz sastanaka sa zvaničnicima ove visoke evropske institucije koja zastupa 47 evropskih zemalja na kojima će se razgovarati o problemu negiranja Genocida.

Majke će održati niz sastanaka među kojima su sastanak sa visokom povjerenicom za ljudska prava Dunjom Mijatović koja je domaćin majkama, predsjedavajućim parlamentarne skupštine VE Liliane Maury Pasquier, te generalnim sekretarom VE Tharvjorn Jaglandom. Također u organizaciji povjerenice za ljudska prava Dunje Mijatović organizirana je izložba o aktivnostima majki tokom 24 godine njihove borbe za istinu i pravdu. Postavka u Strasbourgu predstavlja dio izložbe koja je protekle godine postavljena u Spomen sobi Memorijalnog centra u Potočarima. Inače, za ovu izložbu IIN Preporod ustupio je dio fotografija koje su nastajale tokom medijskog praćenja aktivnosti majki svih ovih godina.

preporod.com

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top